13 juni 2009

Klussen en leuke uitjes

Ons huis is weer een stukje verder 'af': vandaag zijn er dakramen geplaatst, de keukenboiler is voor het eerst sinds we hier wonen uit de doos en werkzaam, de keukenkraan is vervangen door een mooier exemplaar (nog uit ons oude huis). Langzamerhand strepen we zo steeds meer klussen af. Er moet alleen nog een tijdschakelaar geïnstalleerd worden bij de boiler. Ik wil hem alleen 's morgens even aan hebben en rond etenstijd. Zo verbruikt hij niet meer energie dan nodig is en hebben we op de tijden dat we het nodig hebben snel warm water. De CV kan nu weer in de normale stand. Hij stond in een stand waarmee je altijd warm water beschikbaar hebt. Desondanks duurde het nog altijd een heel aantal litertjes voordat het warme water beneden was aangekomen. Ik ving wel wat op om de planten mee water te geven, koffie te zetten enzo, maar ik werd er erg ongeduldig van. Vooral als ik alleen een lauw vaatdoekje nodig had om de tafel schoon te maken...

Naast alle geklus doen we ook leuke dingen, het liefst zoeken we iets dichtbij huis en zonder al te veel extra kosten. Vaak lukt dit goed. Zo ben ik gisteren naar een optreden van een vriendin geweest. In een buurthuis speelde ze met haar djembégroep een aantal nummers. Naast dat ik verrast was dat ze djembé speelde (elkaar een tijdje niet gesproken :-) was ik ook verrast over de muziek zelf. In gedachten zat ik in Afrika en genoot van het ritme en de kadans.

Een ander heel soort uitje dan vorige week. Toen is m'n man met onze dochter en onze jongste naar de dag van de bouw geweest, een spoortunnel onder het Drontermeer bezocht. Erg leuk, een hele belevenis voor groot en klein ;-). Onze jongste zit nog regelmatig de folder te 'bestuderen', dochter is helemaal happy met de pet die ze kreeg. En wij zijn blij met dit soort uitjes. We beginnen de open dagen helemaal te waarderen, het is informatief, gezellig, je krijgt vaak iets leuks mee en het duurt allemaal niet te lang (want erg geduldig is ons nageslacht niet).

Naast open dagen bezoeken is gewoon een stukje fietsen of naar een bos gaan ook super. Omdat alles hier nieuw is, voelt het alsof we op vakantie zijn. Soms doen we gewoon net alsof... broodjes en pakjes drinken mee, even onszelf voor de gek houden ;-) En niet ver bij ons vandaan zit een grote zandverstuiving. Hier zijn we een poosje geleden geweest, picknickmand en scheppen mee en genieten maar.

5 opmerkingen:

hartelijk zei

Fijn als je steeds weer een stapje verder komt met klussen, en die uitstapjes zien er ook heel gezellig uit...:)
Fijn weekend verder!

het lieveheersbeestje zei

Fijn dat jullie nestje bijna af is! (alhoewel, je blijft toch bezig met veranderen ...) Als de winter er aan komt heb je weer lekker wat rust. Jullie uitjes lijken me heerlijk! Wij hebben hier in de buurt ook zo'n bos met recreatieplas en gaan soms 's avonds daar eten. Nemen we nasi mee (warm natuurlijk) en drinken en genieten we van het knarsende zand tussen de rijstkorrels. Ik zie heerlijke rode wangen bij de kindertjes, wat een schatjes! Ze waren vast ingespannen bezig!
Morgen is het ook nog mooi weer, geniet maar lekker er van! Groetjes van mama Lieveheersbeestje.

Anoniem zei

Hoi Jente, Leuk om je eens ïn het echt"te zien op je foto's, ik ben al lang een meelezer van je blog en vind hem altijd leuk.
Ga zo door, ik blijf je graag volgen, Gr. Yvonne.

Mama Monique zei

Wat leuk om zo een klein glimpje van Jente mee te mogen krijgen ;o)

Ook wij zijn zo bezig hoor! Vanmorgen ook nog even op de fiets wat brood gehaald en vervolgens een ommetje gemaakt. Tussenstop de moestuin en na thuiskomst een heerlijk kopje welverdiende thee.

Heerlijk om zo te kunnen genieten toch?!

gerrie zei

Dag Jente,
Nadat ik via een link op je blog ben "beland" heb ik alles in een paar dagen gelezen. Daarom nu een paar dingen;
meterstanden opnemen, wij doen het ook wekelijks, gelukkig maar. Jaren geleden zeiden man en ik tegen elkaar, wat maakt de vriezer soms een raar geluid. We kwamen er dus zo achter dat de vriezer stuk was, hij gebruikte drie maal zoveel energie, een vriendin had het met de watermeter, een lekje net erachter, dus fiks bijbetalen. Daarom houden we het echt bij wekelijks opnemen. Brood bakken;
de gist koop ik ook in een grootverpaking en doe dit in een twist-off pot en die staat koel en donker in de kelder. Het wordt tot het laatste beetje gebruikt. En de BBM, ik haal de kneedhaken eruit als het kneden klaar is, dan heb ik ook geen gaten in het brood.
Rabarber; toen mijn kinderen klein waren maakte ik er limonade van. Nu doen de kinderen dat zelf ook. In kleine stukjes snijden en met een beetje water tot moes laten koken, een schone doek in een vergiet en het vergiet boven een kom. De moes erin storten en een dag laten uitlekken. Het sap deed ik in de diepvries en als de limonade op was dan pas maakte ik het. Voor de hoeveelheid suiker ed. kun je het recept op 'eenvoudig leven' vinden. Ikzelf gebruik om gezondheidsredenen véél minder, nl. 750 gr. per liter, maar dan moet je meer alert zijn op de conservering.
Voor nu; Groeten en tot laters,
Gerrie