24 augustus 2009

Van alles wat

Soms heb je van die dagen dat je je wat onbestemd knorrig voelt. Er is niets gebeurd, niets om over in de piepzak te zitten of om over te klagen en toch loop je dan wat te knorren. We hebben een heel gezellig weekend gehad, daar kan het niet aan liggen. Het feestje vrijdag was gezellig en het straatfeest ook. Een leuke, ontspannen mix van tussen elkaar ontmoeten en samen bezig zijn. Het buffet was een lust voor het oog en waarschijnlijk ook voor de maag. Ik moest het met kijken doen, want alle gerechten waren opgeleukt met tomaatjes, pijnboompitten en/of noten en aangezien dat niet goed uitpakt bij mij heb ik lekker mijn eigen taartjes gegeten.

Zondag hebben we rustig met elkaar doorgebracht, al zorgde de jongste nog even voor wat consternatie door in de kerk zijn hechting van zijn kin af te trekken (snoekduik op de badrand vorige week...). Gelukkig bleek het al redelijk dicht te zitten en had ik een pleister mee en hoefde ik niet met een bloedend kind een overvolle kerk door te hobbelen (wat ik al helemaal voor me zag ;-)

Om terug te komen op de knorrige dag... ik heb maar allerlei 'goed gevoel' klusjes bedacht. Van die klusjes die ik al tijden wilde doen, maar die ik nu ook heb aangepakt. Als ik het goed bekijk allemaal van die 'huisvrouwen klusjes' die ik voor me uitschuif... oei, die gedachte stimuleert niet echt om minder knorrig te worden :-) Allemaal klusjes met groot effect: de stoffen bank werd onderworpen aan een flinke schropbeurt, de tafel werd in de was gezet, het 'rommelhok' van de jongens heb ik totaal uitgemest zodat het nu weer een leuke slaapkamer is, complete spinnendorpen langs alle plafonds uitgeroeid (de achtergelaten huizen dan, de bewoners waren gelukkig afwezig), de administratie is bijgewerkt en ik heb ondertussen dropjes gegeten. Dat laatste helpt eigenlijk nog het best tegen knorrigheid van allemaal :-)

Binnenkort ga ik beginnen met de werkbeschrijving voor de tas, leuk dat er zoveel belangstelling voor was! Ik heb een bestelling van iemand gekregen en die tas zal ik gebruiken als fotomodel. Maar nog wel even geduld... want ik heb thuis wat verfopdrachtjes gekregen, kozijnen die voor de winter nog een likje kunnen gebruiken.

7 opmerkingen:

Purperpolletje zei

Wat mij helpt tegen knorrigheid: een grote stapel pannenkoeken bakken. Een boek uitlezen. Een kaartje naar iemand sturen. Papieren ordenen en veeeeel weggooien. Planten verpotten. Nieuwe plantjes stekken of kopen. Oude bos bloemen weggooien en wat nog mooi is combineren met iets uit de tuin.
En dropjes eten, dat ook...

Ada zei

Wat is nou toch een ver-fop-drachtje? Ben al jaren weg uit Nederland en dan merk je opeens dat er steeds nieuwe woorden bijkomen.
O, een verf-opdrachtje....
Ada

jente zei

ver-fop-drachtje...ha.. een spatie vergeten... Ja, dan ziet het er best apart uit :-)

Mama Monique zei

Hihi... is dat misschien een aftervakantiekater? Lijkt hier ook ineens allemaal zo te gaan als jij zo mooi omschrijft (behalve die snoekduik dan).

Heb zelf even snel een snoekduik naar je vorige berichtjes gemaakt en kan me voorstellen dat je zo veel mooie reacties hebt gekregen. Wat een plaatje!!!

Petra zei

Dropjes of chocolade. Dat is het enige dat werkt. Succes er mee :-) Ik kijk trouwens erg uit naar de beschrijving van de tas....

Mira zei

Dag Jente,

Toevallig kwam ik op je blog terecht (via Prutsen). En ja kom zeker nog eens terug kijken want veel dingen zijn zoals bij ons, erg herkenbare dingen...Goed verven en ondertussen wachten wij mee op de werkbeschrijving van die schooltas.

Groetjes Mira

jente zei

@ Mira... welkom hier en leuk dat je een berichtje achterliet. Altijd leuk om een beetje te weten wie er meelezen.

@ puperpolletje, je lijstje zal ik onthouden voor nieuwe knorrige tijden ;-) Grappig hoe die dingen kunnen helpen trouwens..