31 augustus 2009

Werkbeschrijving schooltas

Afgelopen zaterdag ben ik bezig geweest met de schooltas en de werkbeschrijving, op een eigen werkplek! Ik heb een eigen plek in huis gekregen ('ingepikt') waar ik lekker aan de slag kan en waar ik alles kan laten staan. Uit alle hoeken en gaten heb ik mijn creaspullen, lappen etc. tevoorschijn gehaald en nu ligt alles voor het grijpen! En deze keer voor mezelf en niet voor ieder knutsel- of knipgraag kind :-)

De tas was een bestelling en ik heb vanmiddag het pakje op de bus gedaan. Ik ben benieuwd of het in de smaak zal vallen bij dochter (en moeder...)! Tijdens het naaien heb ik foto's genomen en dan is er nu (eindelijk...) de werkbeschrijving! Het maken van de beschrijving heeft me twee keer zoveel tijd gekost als het in elkaar zetten van de tas... ;-) daar heb ik me een beetje op verkeken. Maar het was leuk om te doen en ik ben nu heel wat gestructureerder te werk gegaan dan de vorige keer :-)

De beschrijving heb ik vrij uitgebreid gemaakt met foto's van alle stappen, zodat ook mensen met weinig naaiervaring er mee aan de slag kunnen. Voor meer ervaren naaisters is het misschien wat tè uitgebreid, maar dan kun je hier en daar wat overslaan...

Wil je aan de slag met de tas? Klik dan hier voor de werkbeschrijving. De mensen die me gemaild hebben, zal ik binnenkort terugmailen (ik moet het vanuit de blog overzetten in een pdf-bestand, even uitzoeken hoe dat gaat).

Veel plezier en succes met het maken! Als je klaar bent zou ik een fotootje erg leuk vinden :-) En mocht er iets niet duidelijk zijn in de beschrijving dan hoor ik dat graag via de mail.

5 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

Ik ben benie-hiewd!

-wordt vervolgd ;-)

Franca zei

Hoi Jente,
Dat is nog eens een perfect naaiwerk!
Wat een prachtige afwerking. Ik denk dat je nog heel wat bestellingen gaat krijgen. Ik zag tijdens onze vakantie op de BBC een reportage over een mevrouw die in het schuurtje in haar tuin een goedlopend bedrijfje( eenmans) opgezet had. Ze maaktje allerlei dingen van stof en garen waar nu ( door de recessie) zo'n vraag naar is. Mensen genieten weer echt van handgemaakte gezellige dingen. Ze had zelfs de eer dat een gehaakt konijn wat zij verkocht, een rol speelde in de bekende serie Cordenation street. Zie ik hier ook zo'n succesvol bedrijfje ontstaan?
Hoe dan ook, vooral veel plezier ermee.
groetjes, Franca.

janneke zei

hoi jente

wat grappig! ik was net gister op jouw blog, en zag de beschrijving van de schooltas!
mijn dochter is 1 okt jarig en ik wil graag voor haar een tas naaien maar kon nergens een goede NLse beschrijving vinden...

leuk om elkaar zo op internet wat te volgen!

Schuldenaar zei

Helaas kan ik zelf niet naaien maar wat een geweldige tas! En de beschrijving is zeer handig voor alle handige miepjes die je volgen.
Dikke pluim voor jou!

groetjes Schuldenaar!

Mama & Zo zei

Ha Jente,
Dank je wel voor de beschrijving. Ik zit nu nog in de babykamer-naaierij, maar tzt heb ik er vast zin/tijd voor om zo'n tas te naaien (leuk als Sintcadeautje...)
Volgens mij kun je het beste de tekst en foto's in een Word-documentje plakken en deze als PDF opslaan (hier heb je PDF Creator voor nodig, die wordt als fictieve printer op je pc geïnstalleerd; te vinden via google) Ik weet niet 100% zeker of 't zo werkt, maar ik zou het zo proberen!
Groetjes Alies