Bieflapjes Stroganoff, voor 3-4 personen
Bak het vlees aan beide kanten en neem het uit de pan. Voeg wat olie toe en bak de uitjes en de knoflook, voeg de champignons toe en bak ze mee (ca. 5 min.). De eetlepel bloem toevoegen en kort meebakken. Daarna roer je de tomatenpuree erdoor en de bouillon. Even laten koken en dan voeg je het vlees toe, dit laat je ook even sudderen. Tot slot roer je de zure room erdoor en maak je het op smaak met peper en zout. Vlak voor het serveren garneren met de peterselie. Erg lekker met rijst en wat salade.
In dit recept wordt bloem gebruikt om de saus te binden. Ik gebruik eigenlijk altijd bloem om zelfgemaakte sauzen te binden. Vaak door er een papje (met koud water) van te maken en dat vlak voordat we gaan eten toe te voegen. Soms maak ik een saus op basis van een roux: boter smelten, bloem toevoegen en daarna melk of bouillon toevoegen. Het is makkelijk, ik heb het altijd in huis en het is lekker voordelig.
Op de terugweg ben ik nog even bij mijn zusje aangewaaid, dat was ook erg gezellig! We wonen niet ver bij elkaar vandaan, maar het is toch net te ver om zo maar even te buurten. Ik kreeg een flinke stapel vilt mee om leuke dingen van te maken & voor de crea avonden. Leuk zo'n onverwachte aanvulling van de voorraad! Vandaag kreeg ik nog heel andere voorraad: zo'n 3 kg koolrabi. Ik ging even op bezoek bij een oom en tante en m'n oom had dit nog in de tuin staan en wilde er van af. Eén van de koolrabi's weegt 1,5 kg, zo groot heb ik ze nog nooit gezien! Eens kijken wat ik daar van ga maken, een ovenschotel met (zelfgemaakte) kaassaus is in ieder geval wel lekker. En verder moet ik eens gaan kijken op het www voor een recept en misschien kan ik ook wel een paar porties invriezen? Want alles binnen twee weken opeten is wat teveel van het goede ;-)
2 opmerkingen:
hmmm.... dat recept ga ik zeker eens proberen. Thanks for sharing! Groetjes Monique
hai yente, wat een gezellig uitje , ben ook benieuwd naar je nieuwe sjaaltje, haha, heerlijk koken straks en op smulweb heel veel receptjes, kook ze, liefs marion
Een reactie posten