16 januari 2009

Lekker weekend!

Met een kop koffie kruip ik achter de computer voor een korte blog. Eindelijk weer koffie met gewone suiker. Vanwege de drukte had ik geen tijd om boodschappen te doen de afgelopen dagen. Rietsuiker werd vervangen door basterd suiker, basterd suiker door poedersuiker... Met de toetjes ging het net zo: uiteindelijk maar ijs gegeten, lekker luxe door de week. Wel voordelig voor het boodschappen budget van deze week. Vanwege de nieuwe auto heb ik het huishoudbudget voor de komende weken maar wat omlaag gedaan en wat ik zo bespaar gaat in de pot voor een vriendengroep-uitje. Dat zou ik anders gewoon betalen van onze rekening.

Verder begint er langzaam weer wat rust te komen, gisteren nog topdrukte met alle afspraken. De uitslagen vielen me enerzijds mee, maar wat tegenviel is dat twee allergiën zo ernstig blijken dat er speciaal beleid wordt opgesteld voor de rest van mijn leven. Dus altijd medicijnen en Epipen (tegen shock) mee, op vakantie altijd een ziekenhuis binnen zoveel tijd rijden in de buurt. Bah.. ik wil hier eigenlijk helemaal niet mee bezig zijn en gewoon lekker m'n gang kunnen gaan, zonder al dat gedoe. Maar goed, ik wacht het volgende gesprek wel af. Verder bleek ik allergisch voor een ingrediënt van mijn medicijnen :-), tja... dan kun je blijven smeren met die zalfjes, hè? Positief punt is dat ik sommige dingen weer voorzichtig mag uitproberen. Dit weekend ga ik dus eens lekker bami met pindasaus eten, meer dan tien jaar geleden dat ik pindasaus heb gehad, mmmm.

Morgen gaan we naar een andere auto kijken. Heeft er iemand ervaring met auto's met 7 zitplaatsen? Wij zitten hier nl. aan te denken, het lijkt ons erg handig. Zijn ze in gebruik ook praktisch?

7 opmerkingen:

Puur Leven zei

Hey, heb ik even een berichtje gemist? Ziek?
Wel fijn dat het even betr met je gaat, dat je probeert je schouders op te halen en door te gaan.

leuntje zei

Ja, wij hebben 4 kinderen, tussen 8 en 17 jr, en hebben veel gemak van onze VW Touran. Uiteraard gaan we niet vaak meer met z'n allen op pad, maar de mogelijkheid willen we wel hebben. En in vakanties ed wil je toch ook dat ze allemaal een eigen plek hebben tenslotte.
Gr. Leuntje

muchodinero zei

Wat een vervelende dingen allemaal, ik heb net even al je logjes gelezen. Nu ik hoop dat het allemaal weer een beetje goed komt. Geniet van je weekend

het lieveheersbeestje zei

Nou Jente, er komt wel heel veel ineens op je pad..doe je een beetje rustig aan? Wij zijn met vier kinderen en hebben een bmw-tje (oud barreltje, maar nooit stuk!) dat we af en toe uit de garage rollen. (naar de winkels in de stad is sneller op de fiets of lopend en idem gaat man naar het werk) Je kunt je voorstellen hoe dat gaat met een meisje van 14 dat bijna net zo groot is als een volwassene, een peuter in een stoeltje en twee jongens van 12 en 9 jaar oud; STAPULU!
Mag niet meer, maar soms moet het even. Na een laatste ritje naar Rotterdam (anderhalf of twee uur) waren we het zo zat! Er moet óf een heel grote auto komen, óf een heel kleintje en een treinabonnement! Manlief is de enige met rijbewijs, en hij wil graag de grotere auto. Maar dat gaan we deze zomer regelen, eerst nog even sparen.
Wat voor allergien heb je? Ik zat vorig jaar ook onder de bulten, plekken en ontstekinkjes rond ogen en mond. Bleek allergisch te zijn voor cobalt en perubalsem. Het rare is dat ik ook voor antibiotica allergisch ben en zelf voor de lijm van de hyperallergische pleisters van de dermatoloog! Dat kon niet volgens de verpleegkundige, grrr...mijn hele huid is nog dagen dik en rood geweest! Eet ik een sinasappel, heb ik heel dikke jeukende rode plekken rond mijn mond, etc. Ik zal je de details besparen. Maar ik heb het aardig onder controle met een beetje opletten wat ik eet. Het is trouwens pas op mijn 41 tigste tot uiting gekomen, daarvoor wist ik alleen dat ik op b.v. koffie en medicijnen raar reargeerde.. Ik ben benieuwd naar jou verhaal..

Groetjes!

Anoniem zei

hoi, wij hebben tot voor anderhalf jaar terug een stationwagen gehad met onze 5 kinderen, maar op den duur kreeg ik alleen als ik al dacht een politie te zien al hartkloppingen omdat mijn zoontje altijd in de kofferbak moest.
Nu moe(s)ten we nooit ver weg, hoogstens 4
Gr. Yvonne.0 km. maar we hebben nu een crysler voyager met 7 plaatsen en ik vind het ideaal, we kunnen allemaal in gordels, ruimte genoeg,enz.
Ik vond het alleen wel jammer dat de wegenbelasting omhoog ging en hij is ook minder zuinig in het gebruik dan de vorige auto maar de voordelen en veiligheid vinden we nu belangrijker.
Ik heb er zelf niet echt moeite mee gehad om aan te wennen, wel is het natuurlijk een grote bak maar je zit ook hoger dus ook overzichtelijker.

Anoniem zei

Sorry, foutje in bovenstaande tekst.Gr. Yvonne.

ikkie zei

wij hebben een fiat ullyse van een ander merk is dat een citroen c8
wij willen niks anders meer je zit hoger en ruimer mijn man zit er goed in ( hij is effe ruim twee meter lang) zelf kan ik er goed in rijden (zelf 1 meter 64)
als we naar mijn zusje in frankrijk gaan kunnen mijn ouders zo met ons mee rijden
zelf hebben we twee kinderen dus een zee van ruimte in de auto
succes met uit zoeken