29 januari 2009

Telefoontje van de notaris

Het is middag als de telefoon gaat. "Met Jente", " Ja met X, van Notariskantoor Y & Z, morgen heeft u een afspraak bij ons en u heeft alle betalingen keurig op tijd voldaan" "Ja, dat klopt" (ik denk, daar hoeft u toch niet over te bellen?)
"MAAR.... uw hypotheekverstrekker (...) fout in het systeem (...) uw opdracht stond nog in behandeling (...) het is niet zeker of het morgen voor zus-en-zo laat gaat lukken (...) (...) Het is dus afwachten of de overdracht morgen wel kan plaatsvinden (...)

Slik...in eerste instantie zit ik met trillende en knikkende knieën boven aan de trap, problemen met de hypotheekverstrekker, dat kon van alles betekenen (doemscenario's vullen dan in enkele seconden je gedachten). Na verdere toelichting door de notaris werd ik boos en geïrriteerd op de hypotheekverstrekker. We hebben notabene de definitieve overdrachtsdatum al in november vastgelegd, de hypotheekofferte is toegezonden met de juiste datum erin. En toch blijft het dan hangen in 'het systeem' en als we pech hebben en de bank kan 'ondanks dat ze het uiterste pogingen zullen doen, mevrouw' het geld niet op tijd overmaken, dan krijgen we dus morgen de sleutels niet. Het wordt dan maandag, dan zijn we een weekend kwijt en we hadden het al strak ingepland. En hopelijk doet de verkopende partij niet moeilijk.

OK, even diep adem halen. Alles kan dus nog best meevallen, het geld kan er op tijd zijn en daar ga ik maar van uit. Hebben we een beetje pech, dan moeten we morgenmiddag opnieuw naar het kantoor komen. Hebben we veel pech, dan wordt het maandag.

Naast dat het ontzettend balen is als een stekker, we momenteel super gefrustreerd zijn en het ontzettend waardeloos is, is dat wel het ergste wat er kan gebeuren. Dus gefrusteerd balen met een klein opgelucht gevoel diep van binnen dat dit alles is (en dat niet het hele gebeuren op losse schroeven komt te staan zoals ik in mijn doemscenario even dacht).

4 opmerkingen:

jenny zei

heel veel succes, ik zou er ook van in de stress raken, en het zou jammer zijn van een weekend kunnen klussen in je huis.
ik hoop dat alles rondkomt
gr jenny

Hadasse zei

Oh nee, zoiets 'plan' je niet in nee! Tja dan moet je meer doen in minder tijd... dat zou wel balen zijn hoor, ik hoop toch dat het 'systeem' opeens een 'opschieter' krijgt ofzo ;-)

Groetjes, Sandra

P.s: nog even over dat woord 'vlinderkind', ik heb het 1x meer ergens gelezen, ik weet niet goed hoe ik er aan kom ofzo...ik gebruik het vaak in m'n gedichtjes, om dat het 'liever' klinkt dan 'overleden kind'...

Yelle zei

Hoi Jente,

Let je erop dat wanneer er een spoedbetaling van wordt gemaakt je niet de kosten hiervoor ook nog eens op je bord krijgt, het was immers een fout van de geldschieter... Ik duim voor je dat het morgen gewoon doorgaat!

het lieveheersbeestje zei

Hoi Jente,
Wat een stress gedoe zeg! Ik hoop dat alles nog op tijd in orde is gekomen? Ik kan alleen maar zeggen; haal diep adem, blijf kalm en doe gewoon even je schoenen uit en plof op de bank!
Veel verhuisplezier dit weekeind of volgende week, toegewenst hoor!