22 juni 2009

Appel-kaneel lazy wife cake en broccolitaartjes

Na de mislukte yoghurt heb ik nog lekker andere dingen staan maken in m'n keuken. Een aangepaste versie van de Lazy Wife Cake van de blog Eenvoudig leven, een werkelijk lui receptje en het smaakt heerlijk! Ik had de cacao vervangen door 1,5 theelepel kaneel, wat snippers appel toegevoegd en de suiker gedeeltelijk vervangen door parelsuiker.

Je moet wel bakpapier onderin de vorm doen, anders kun je een kwart van de cake uit het blik schrapen merkte ik bij het eerste proef-baksel :-) Wel lekker (want het 'moet' toch op), maar jammer van de cake. Binnenkort ga ik nog een ander 'lui' receptje uitproberen: reformed cake. Die werd in Canada vaak gebakken als er na kerktijd onverwacht veel bezoek mee kwam uit de kerk (zo werd me verteld). Als het lukt dan plaats ik het recept. Ik ben vast niet de enige die uit is op lekkere, luie recepten.

Vanavond had ik hartige taart met broccoli op het menu staan, maar de kinderen lusten dit niet. Ik had niet zoveel zin in allerlei gemiep aan tafel, dus tijd voor een list...


In ieder bakje een kwart plakje bladerdeeg, een plakje katenspek, een broccoliroosje, een restje bladerdeeg en een plakje kaas. Nu waren de borden in mum van tijd leeg!

8 opmerkingen:

Monique zei

Wat een tips geef je zo even in een klein berichtje zeg! Vooral dat Lazy spreekt me wel aan (moet toch ergens mijn tijd vandaag halen...). Nee gekhied, maar voor een keer een makkelijk receptje tussendoor is helemaal zo gek nog niet. Ben trouwens wel benieuwd naar het tweede recept. Na kerktijd wil het inderdaad nog wel eens voorkomen, maar altijd wat in huis hebben is ook weer zo wat...

Ik hou je in de gaten hoor! ;o)

Saskia ♥ Stipje ♥ zei

wat een geweldig leuk idee.ik ga het ook maar eens proberen.ook al lusten ze hier alles.maar een feestje aan tafel is altijd leuk.de bovenste foto met de cake zie ik op de achtergrond iets met van die leuke kleurtjes en blokjes mag ik vragen wat het is mijn oog viel er meteen op .
groetjes Margarita

Jente zei

Dat is mijn koekblik, Margarita. Ik zag hem een keer bij de AH en vond hem zo leuk dat ik besloot hem mezelf kado te doen :-)

Marjolijne zei

Zulke recepten zijn altijd welkom, hier stond ik van de week ook 2x voor de uitdaging om snel iets op tafel te zetten voor onverwachtse visite. Appelbeigneits doen het hier dan altijd goed, een pakje bladerdeeg in de vriezer is altijd handig ;)
Ook dat onderste zag er erg lekker uit, ga ik ook eens proberen bij manlief :p

besparingsmeter zei

Haha slim gedaan, en ik moet zeggen dat het er heerlijk uit ziet! krijg nu al honger.

lisette-Li zei

wat een lieve reaktie op m'n blog schreef je! Ik hoop dat je hiermee verder komt en het niet als een last zal zien!!
liefs lisette

Anoniem zei

Als je de cacao vervangt door koekkruiden krijg je een soort van kruidkoek, is ook erg lekker, en nog steeds heerlijk simpel.

Groetjes Wilma

atelierlemlem zei

Wat lekker allemaal! Ik ben ook dol op makkelijke recepten en die broccolie taartjes zien er ook super uit! Ga ik ook uitproberen hoor!