7 juli 2009

Eerste dagen van de vakantie

De eerste vakantiedagen zitten er op ( lees: zucht :-) Naast het plezier van vrij zijn en lekker langzaam opstaan, is bijna iedereen lekker ontregeld omdat het vaste dagritme wegvalt. En dat levert hier soms een hoop gedoe en verhitte moeder op, die de zoveelste ruzie sust, de derde beker drinken van die dag opdweilt en zich bijna vertwijfelt afvraagt of de begrippen 'tafelmanieren' en 'samen spelen' ooit landen bij het nageslacht (terwijl andere moeders hierin altijd voortreffelijk lijken te slagen of in ieder geval met een zeer grote portie geduld alles in goede banen lijken te leiden)

Ach... meestel trekt dit na een dag of drie, vier weer bij en begin ik te genieten van de vakantie en de vruchten van onze opvoeding ;-). Dat er nu een gastje bijzit verandert niets aan de eerste-dagen-van-de-vakantie-stress. Het maakt wel dat ik het anders ervaar, ik wil het graag gezellig hebben in huis. En dat is het verder ook wel hoor. Al allerlei kleine uitstapjes gemaakt naar de kinderboerderij, speeltuintjes in de buurt, naar het enige earthship van Nederland dat enkele minuten van ons huis staat. Naast het earthship (dat gebouwd is van afvalmaterialen! Heel inventief gedaan & boeiend om te zien) zit er een leuk park bij waar de kinderen zich prima hebben vermaakt.

Dichterbij huis is ook genoeg te beleven. Het is gedaan met het zwitserlevengevoel van de slakken in onze tuin, het jachtseizoen is geopend door twee meisjes die regelmatig alle struiken afstruinen. Hoe simpel kan genieten voor kinderen soms zijn. Trots komt bonjour de vangst (zo'n dertig stuks) laten zien. Griebels... ne pas dans la maison s.v.p.! en buiten bekijken we de slachtoffers nog eens samen. Jammergenoeg komt deze grote schoonmaak te laat voor de courgetteplanten, de thijm en de aardbeien. Die zijn al gesneuveld tijdens de slakkenstrooptocht. Maar voor de hosta's gloort er nu nog hoop.

5 opmerkingen:

Zeeuwse Mama zei

(terwijl andere moeders hierin altijd voortreffelijk lijken te slagen of in ieder geval met een zeer grote portie geduld alles in goede banen lijken te leiden)

Zeg, hier nog zo'n moeder die dat dan zo voelt, dus die vlieger gaat al niet op ;-)
Nee geintje, vakantie is heel leuk, maar het is inderdaad in het begin altijd even zoeken en je draai vinden, dat vind ik ook hoor. Ik was benieuwd hoe je het beleefde met Bonjour, en wat je kort beschrijft komt me bekend voor. Het is anders, wat wennen, en toch hou je meteen van zo'n kind, vind je niet?

Mama Monique zei

Hier alleen nog morgen te gaan en dan breekt ook hier de lange vakantie aan. Zoonlief begint al langzamerhand wat hangerig te worden en moet vermaakt worden, zelf lijkt hij ineens geen gedachten meer te hebben. Jammer, maar helaas is het hier met het weer absolute ellende en kunnen we nagenoeg de deur niet uit. Dus een kinderboerderijtje? :-(

Jammer van de aardbeien, maar gelukkig is er nog de hoop. Al kun je de hosta's niet eten, het zijn prachtige planten om van te genieten!

het lieveheersbeestje zei

Haha! Hier nog een verhitte (of moet ik oververhitte zeggen?) moeder met een schorre stem. Ja, het gaat hier dus al net zo. Ik ben er moe van, moeders hebben gewoon nog een vakantie nodig ná de vakantie.. Maar uit ervaring weet ik dat het na twee weken wel bijtrekt (het duurt hier dus wel langer dan bij jullie..slik!). Het lijkt wel of iedereen dan weer gewend is aan het nieuwe ritme..
Trouwens, je mag die meisjes hier wel eens langs sturen hoor, slakken in overvloed (naakte..), ongeveer honderd per vierkante meter. Als consuminderaar vind ik het bijna (lees; bijna) zonde dat je ze niet kunt eten..(grriezelll).
Sterkte met de vakantiestress en groetjes van mama lieveheersbeestje.

hartelijk zei

Lekker herkenbaar allemaal,
zit hier ook even bij te komen van een vrij normale doch energievretende dag ;)
Slaap lekker en op naar de volgende dag, nieuwe dag ,nieuwe kansen...ENJOY!

Anoniem zei

jij ook een fijne vakantie tijd gewenst. Inmiddels kom ik er geloof ik achter hoe ik andere weblogs moet linken. Dus ik zal jou weblog ook gaan linken. Ik weet niet of dat voor of na de vakantie wordt, maar die link die komt er.

groetjes tatjana