13 juli 2009

Kozijnen en onze eerste week met Bonjour

De eerste vakantiedag van m'n man begon met het aanpakken van een klusje, een kozijntje schilderen. Dit klusje blijkt een hele klus te worden... flink wat achterstallig onderhoud aan de kozijnen wat pas echt goed te zien was na het afkrabben.


Hij baalde er flink van, want hij is er zelf altijd erg precies in. In ons vorige huis hadden we erg veel hout aan de buitenkant, daarom hield hij het altijd goed bij. Door het bij te houden kost het niet zoveel tijd en ook belangrijk niet zoveel geld. Nu moeten er allerlei primers, antihoutrot etc. worden aangerukt om het weer in goede staat te krijgen.

Misschien is het ook leuk om te vertellen hoe het gaat met het vakantiegastje. Eigenlijk loopt alles aardig goed, met onze eigen kinderen, met Bonjour. Het is een lief, behulpzaam meisje en we horen elke keer gelach in het huis, in de tuin, gewoon lekker veel pret! Ondanks alle regen de afgelopen week hebben we toch veel leuke dingen kunnen doen. Verder hebben ze veel zitten kleuren en knutselen, toen de knutselbakken werden leeggehaald bleek dat we veel meer spulletjes in huis hadden dan verwacht. Leuk en iedereen doet lekker mee!

Het enige wat me echt een beetje tegenvalt is dat ze erg aan mij hangt en me erg claimt. Er zijn momenten dat ik haar om de paar minuten aandacht moet geven, naar een wondje moet kijken, haar moet helpen. Ik snap dat enerzijds ook wel gezien haar thuissituatie, maar aan de andere kant wens ik soms een paar oordopjes zodat ik even mijn eigen gang kan gaan. 'Even' de was ophangen of de afwas doen duurt drie keer zolang als anders :-) Ik vertel dit trouwens niet om negatief over haar te doen, hoor. Het aandacht 'moeten' geven is denk ik gewoon de andere kant van de medaille en dat vergt soms best veel energie.

6 opmerkingen:

Karien zei

Gelukkig weet je van tevoren hoe lang het gaat duren... Hopelijk heb je genoeg liefde voor haar om aan te voelen wat het beste voor haar is - en voor de andere kinderen uiteraard. Stel je voor dat ze haar gedrag gaan imiteren!

gerrie zei

Dag Jente,
Dat is zeker balen.........
Denk je "even verven" en dan komt er een rot kozijn tevoorschijn.
Kan dit vallen onder verborgen gebreken? De verkoper moet toch zulke dingen melden?
Nu ja, slikken en aan de slag. Het gaat wel om je "eigen" huis. Vaak is dit een groot voordeel maar zoals nu een nadeel. We zeggen altijd; je blijft bezig er is altijd wel wat. Werk ze.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Zeeuwse Mama zei

Inderdaad vervelend van dat kozijn, wij hadden dat jaren geleden ook met de koop van ons huis, dat dingen toch achteraf in slechtere staat bleken te zijn...
Ik hoop dat je man er nog wat van kan maken...

Zoals je weet vind ik het erg leuk om over je ervaringen met Bonjour te lezen! Kan me indenken dat het claimen erg intensief is! Dat hebben wij met Tibor niet zo, maar we lopen weer tegen andere dingen aan. Wat Karien zegt vind ik erg mooi, veel liefde om aan te voelen wat het beste is voor haar, en dat geldt dan ook weer voor mij ;-))

liefs!!

Mama Monique zei

Wij hebben laatst de kozijnen een nieuwe lik verf gegeven, maar gelukkig geen grote problemen bloot gelegd. Moet ik er wel bij zeggen dat onze kozijnen nagenoeg niets te verduren hebben, ze worden overkapt en krijgen dus haast geen regen en/of zon te zien.

Jammer om te lezen dat het bij jullie anders is gegaan. Het gaat je waarschijnlijk ongemerkt toch een heleboel geld kosten. Vervelend als je daar nu echt niet op hebt gerekend.

Jammer ook van het kleine nadeeltje aan het vakantiebezoekertje. Zoals Karien ook al zei is het misschien minder moeilijk omdat je weet dat het een beperkte periode is?

Wens je wijsheid en liefde toe om dit aan te kunnen.

t brocante sfeertje zei

Ach leef met je mee hoor met je kozijnen ons huis staat al tijden in de steigers want Martin is wel bezig met afkrabben verven maar hij heeft zo veel werk met z'n bedrijf dat ik voorlopig nog wel tegen die steigers aan zit te kijken.Dus even verven.....Groetjes,Ingrid

Anne zei

Kozijnen onderhoud is dus behoorlijk belangrijk zo zie je maar weer. Ik kwam laatst ook flink achterstallig onderhoud tegen bij mijn kozijnen, de vorige bewoners waren er blijkbaar niet zo nauw in.