4 juli 2009

Gezinsuitbreiding

... nou ja... tijdelijk dan ;-) Sinds gisteren is Bonjour bij ons in huis. Bonjour, zo noemt onze jongste het vakantiekind dat komen zou al weken lang. 'Komt Bonjour vanavond al? Bonjour mag bij mij logeren, M. kan wel bij E. slapen hoor!' Pas maandagmiddag hoorden we dat het doorging, ik begon al te twijfelen of ik het nog steeds wel wilde. Of ik wel zin had om zo flexibel te zijn tot het laatste moment of dat ik andere plannen wilde maken voor de kinderen voor de vakantie. Of het zo-wie-zo eigenlijk wel handig was dat er een kindje kwam op de eerste dag van de zomervakantie met één van de kinderen helemaal overprikkeld. De sterke vermoedens dat hij misschien wel hoog gevoelig is blijken steeds meer waar en we zijn bezig om daar een weg in te vinden voor hem, voor onszelf.

Maar nu Bonjour er is ben ik blij dat het door is gegaan. Zoveel tegenstellingen: een pikzwart meisje tussen die blondjes van ons, Frans praten en Nederlandse antwoorden, wij die met vijf mensen in een huis wonen in een groene woonwijk en zij met z'n tienen in een appartement, bovenste verdieping in een hoge flat randje Parijs.

Maar zo leuk om te zien hoe kinderen de dingen oplossen, hoe juist dat gevoelige kind het goed oppakt, hoe dochter speelgoed wil delen (en geven), hoe de jongste haar meetrekt naar de speeltuin, hoe Bonjour lacht en het naar haar zin heeft. Alle gedachtenkronkels die ik van te voren had (en buikpijn... wat heb ik nu weer op m'n hals gehaald) en dan nu hoe het gaat. Het wordt vast een leuke, bijzondere vakantie. Voor haar, maar zeker ook voor ons. Van delen word je soms zelf rijk.

6 opmerkingen:

hartelijk zei

Lieve Jente,
blij dat het is door gegaan...
een hele gezegende tijd met haar toegewenst!!

groetjes Adriana

Zeeuwse Mama zei

En zo is het maar net! (laatste regel van je stukje ;-)
Wij leven ook naar a.s zaterdag toe, dan gaan we Tibor weer op halen!
Een fijne tijd met Bonjour! ;-)

het lieveheersbeestje zei

Wat goed van jullie! Dat zou ik nooit durfen... Veel plezier met zijn allen!!

Karien zei

Wat leuk dat je het zo ziet - een hele fijne vakantie met elkaar!

Mama Monique zei

Wat prachtig om te mogen lezen. ook ik heb vaak mijn ideetjes om een "vakantiekind" in huis te nemen, maar steeds heb ik wel een smoes om het niet door te laten gaan. Zou ik dan toch maar eens door moeten zetten?

Wat die gevoeligheid betreft: rust, reinheid en regelmaat. Geloof me, het is echt waar. En vooral? Rust, de tijd nemen of hebben voor elkaar.

Succes met de zoektocht hé?!

Franca zei

Jente, wat goed van jullie.
Mijn moeder had destijds elk jaar "vakantiekinderen". Goed voor mij als enig kind, en leuk voor de kinderen.Zelf heb ik het nooit aangedurft. Wens jullie met het vakantiekindje een hele fijne vakantie toe.
groetjes, Franca.