10 juli 2009

Zuinige hulpjes

Hier en daar hebben wij wat zuinige hulpjes in ons huis rondzwerven. Ze helpen allemaal een handje mee om de laatste restjes op te maken. Schrapertje hebben de meeste mensen vast wel in huis, zo lekker Nederlands de laatste resten uit een fles zien te krijgen. Na de tijd veel afwas, want vies dat zo'n ding wordt... maar de fles is wel leeg ;-) Kniepertje kreeg ik bij een abonnement op Genoeg, een handig hulpje om tubes helemaal leeg te knijpen. Vooral bij tubes die liggen vind ik dit erg praktisch.

Het meest wordt hang 'm eran gebruikt. Die kregen we kado van onze watermaatschappij na de onze verhuizing. Je plakt hem met zuignappen aan een douchewand en vervolgens kun je je bijna lege flacon eraan plakken. Alles verzamelt zich mooi onderin en je bent zo een aantal extra was- en sopbeurten verder voor de fles dan toch echt leeg is. Voordeel is dat je hem gewoon op de kop kunt laten hangen terwijl je de zeep eruit laat lopen. Nadeel is dat de fles soms valt als de zuignappen te droog worden en dan verdwijnen de laatste resten zuinig verzamelde douchegel alsnog via een kapot geknapte deksel in het doucheputje...

Tot slot hebben we een kooi met hulpjes voor de groenteresten-verwerking. Komkommerschil, bananenschil, sla, restjes wortel, korstjes brood... alles is meestal zo verdwenen. Maar het konijn was deze week niet zo te pas, hij zag er zo magertjes uit, at en dronk niet zo best. Ja, dan moet je toch naar de dierenarts. Met de woorden van een somber gestemde dierenarts, geknipte tanden en nageltjes, een infuus, dwangvoeding, spuitjes èn een vette rekening verlieten we de praktijk. Een dagje later lijkt hij gelukkig aan de beterende hand en daar gaat het om. Maar zuinig als ik ben heb ik het knippen van de nageltjes (goed voor een slordige 15 euro) wel goed afgekeken ;-)

2 opmerkingen:

Mama Monique zei

Dat blijft een nare ellende van huisdieren hebben hé? Wij proberen er monsjesmaat wat geld voor aan de kant te leggen, maar het valt toch altijd weer tegen.

En weet je wat wij nog in huis hebben? Van die heerlijk gekleurde plastic zakkensluiters (klemmen)van IKEA. Een zak chips, een paar nootjes, maar ook een half zakje gist of iets dergelijks wordt zo goed verpakt. Spaart toch écht wel weer een heel klein beetje uit ;o)

Karien zei

Ik zet de bijna lege shampoofles altijd op z'n kop tussen de andere spulletjes. Een wonder hoeveel er nog uitkomt als je dacht dat 'ie leeg was. En dat is jammer, want we hebben nog zoveel flessen in de kast staan, allemaal van gratis boodschappenpakketten en zo, ze raken maar niet op...