10 november 2009

Aanstormend talent (2)

Onze jongste heeft ontluikend talent en doorzettingsvermogen
zo toverde hij al eens de muren (en de rest
van de kamer) om tot uniek schilderij
Ondertussen vaker op muren en deuren en beddegoed
 kleine werkstukjes gevonden
Boze vermaningen, trap zitten, stiftverboden
niets houdt hem tegen om nieuwe kunstwerken te bedenken

Hier zijn laatste werk
"Vloerkleed met autoweg"


Voor later de foto en de roem
vandaag de trap en een boenende moeder

10 opmerkingen:

Karien zei

Je ziet er tenminste de leuke kanten van in... of komt dat ook pas later?

Oog op de Toekomst zei

Leuk hoor, een kind met creatieve neigingen, maar daar zul je niet altijd onverdeeld blij mee zijn. Bestaat er tegenwoordig geen muurverf waar je op kunt tekenen (met speciale stiften) en wat je met een natte doek ook zo weer weghaalt? Lijkt me ideaal voor die kleine picasso van jou.

plukdedagsandra zei

Heel herkenbaar hoor.
Niels heeft een aantal weken geleden onze parketvloer met zwarte stift gekleurd toen ik aan het koken was en nog steeds zie je dat. Ik krijg dat er dus niet uit hé. Iemand een tip?
Ze beseffen soms natuurlijk echt niet wat ze doen en leuk is het niet altijd. Later zie je er pas de humor van in en ik vind het super dat je er toch een foto van getrokken hebt.

Groetjes, Sandra.

jente zei

@ Karien... het berichtje pas geplaatst na het soppen, het ging er gelukkig erg gemakkelijk uit (hema stoft, wateroplosbaar).
En het leek er echt (ja echt!) op alsof het hem ook een beetje overkomen was toen het blaadje papier te klein bleek.

@ Oog op de toekomst: soms laat ik ze wel even gaat met stiften en whitebord, een beetje hetzelfde idee wat jij noemt.

@ Sandra: op de parketvloer, dat is nog vervelender en met zwart... Misschien kun je proberen of het er met tandpasta afgaat. Gewoon de plek insmeren, in laten trekken, afvegen en herhalen tot het weg is. Zoals je begrepen hebt heb ik veel ervaring ;-) en deze tip heeft al heel wat kunstwerkjes weggekregen.

Christina zei

@ Sandra Sommige soorten viltstift zijn goed te verwijderen met spiritus. Het probleem met parket is dat het van poreus materiaal is, dus dat het er al ingetrokken is. Misschien een microvezeldoek met spiritus erop leggen, en een plasticzak erover (zodat het niet verdampt in de longen van je kindjes)? Verder kun je deppen met melk, citroensap, haarlak (heb ik nog nooit geprobeerd) en chloor, maar dat is allemaal schadelijk voor je parket. Succes!

Anoniem zei

O wat herkenbaar.
Wij hebben salontafels met prachtige pen-tekeningen op de zijpanelen, kasten met penkriebels op de stijlen, behang met extra creatieve inbreng e.d.
En pas kwam één van de kinderen uit school met compleet beschreven armen, wangen en oogleden. :-))))

gerrie zei

Jessica,
Parket loop je alle dagen over, zou het niet "weg" slijten?
En ik doe altijd vrij gemakkelijk over mijn parket. Het is maar een vloer denk ik vaak. Al heb ik nu gemakkelijk praten, we zijn nog met zijn tweetje over. Maar ook toen de kinderen thuis waren, een meubeltoonzaal houd ik niet van.
hartelijke groet en tot laters
Gerrie

MamaNinthe zei

Dat krijg je met zo'n creatieve moeder...hihi!! Gelukkig duurt dat bij ons nog even!
Succes met boenen...

plukdedagsandra zei

Wel. Gelukkig is de parket bij ons al oud en aan vernieuwing toe. Eén van de komende jaren wordt hij vervangen door een andere vloer dus echt supererg vonden we het niet.

MiekK's zei

Ojee, leuk zo'n creatief kind! Hier zijn alleen nog maar de salontafel en de houten vloer aan de beurt geweest (met kleurpotlood, dus dat gaat er nog wel vanaf gelukkig)!
Groetjes, Marieke