7 november 2009

Nieuwe CV en samen genieten

De nieuwe CV-ketel hangt op zijn plekje. Gisteren is m'n man met zijn collega (die installatiewerk doet) bezig geweest, eerst naar de groothandel waar we tegen kostprijs de spullen konden kopen. Samen hebben ze de boel geïnstalleerd en gelukkig werkt alles prima. De kou in huis tijdens het klussen viel gelukkig mee, al heb ik 's middags wel even koeken gebakken in onze gasoven om de kilte uit de huiskamer te krijgen. Collega wilde niets hebben voor deze klus, maar dat vonden we te gortig. Hij heeft er een vrije dag voor genomen om ons te helpen en daarom hebben we een leuke VVV-bon kado gedaan.

Ik ben benieuwd hoe het verbruik de komende tijd zal zijn, ik verwacht een stuk minder. Qua comfort merkten we wel meteen verschil: het water in de douche werd eindelijk lekker warm en ook een stuk sneller. De oude ketel gaf vaak lauw water, zelfs met thermostaatkraan die toch op temperatuur zou moeten mengen. Dit is voorlopig de laatste grote klus die we aanpakken, de komende tijd worden ons Rabo en ASN varkentje eerst wat bijgemest ;-) Een kleine 'investering' die ik vanochtend nog wel gedaan heb is het tekenen van het contract voor de moestuin, maar daar plukken we hopelijk volgend jaar letterlijk en figuurlijk de vruchten van. Leuk om naar uit te kijken en om een plannetje te maken.

Vandaag waren we verder de hele dag bezig geweest met klussen, boodschappen doen, schoonmaken enzo. De kinderen hebben zich samen goed vermaakt, ook toen we vanmiddag nog bezoek kregen. Om nog gezellig samen iets te doen hebben we in plaats van warm eten het gourmetstel op tafel gezet. Met wat stokbrood, kruidenboter, groente, pannenkoek, ei en wat vlees lekker gekokkereld. De kinderen hadden veel plezier en wij daardoor ook, hoe makkelijk kan genieten zijn.

3 opmerkingen:

plukdedagsandra zei

Dag Jente,

Wat bedoel je met het moestuintje? Hebben jullie een tuintje gekocht of ga je er één aanleggen?
Wij hebben een stadstuin en ik heb plannen zelf ook een groenten -en fruittuin aan te leggen zodat we kunnen eten uit onze eigen tuin dus ik ben wel benieuwd of jij dat ook gaat doen. En hoe je er aan gaat beginnen.

Veel succes met de nieuwe ketel.

Groet, Sandra.

jente zei

@ Sandra, we huren een kleine tuin bij een moestuincomplex in de buurt. Een klein lapje om het te proberen. Hoe ik ga beginnen..? Eerst alles omspitten en verder niet zoveel de komende tijd, alleen een plan maken: welke groente op welke plek.

groeten Jente

Karien zei

Wat heerlijk een nieuwe ketel. En dat je niet in de kou hebt hoeven zitten!