1 november 2009

Moestuintje!

Vrijdagmiddag werd ik gebeld door iemand van de moestuinvereniging, of ik belangstelling had voor een klein tuintje. Eerst dacht ik: helemaal nog niet zoveel zin in, laat maar wezen. Maar we zijn er even wezen kijken en toen begon het toch te kriebelen. "Kunnen we hier de aardbeien neerzetten, daar de bonen, de bieten. En de bessenstruiken kunnen mooi voor de winter over..." Het is een klein tuintje, een kleine 50 m2. Mooi om te proberen hoe het bevalt, want tuinieren op een complex is toch anders dan in je achtertuin (er zijn periodieke schouwingen of alles wel netjes is :-).

Leuk die voorpret van het plannen maken voor de indeling en het opstellen van een zaaischema. Het lijkt me erg lekker (en gezond) om weer uit eigen tuin te kunnen eten! Ik heb dat echt gemist (ik geef toe: meer de groente en het fruit dan al het werk dat eraan vast zit). En het is een concrete stap in het duurzamer leven en minder belastend bezig zijn voor het milieu. Leuk ook om de kinderen erbij te kunnen betrekken, ze vonden hun eigen 'tuintje' dit jaar erg leuk en begonnen er vandaag tijdens het kijken gelijk over. Of het financieel 'uitkan' op zo'n klein perceeltje weet ik niet, maar dat mag de pret niet drukken :-)
Ik bel morgen gewoon dat we het doen.

7 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Wat een leuk idee. Mijn schoonvader heeft ook een volkstuintje, en eet altijd groente uit eigen tuin.

Is dat nou nog duur zo'n groentetuintje?

Karien zei

Nou, ik kijk graag van een afstandje mee... ;-)

willeke zei

Ik vind het vooral in het voorjaar erg veel werk. Maar als eenmaal alles lekker groeit en het warmer wordt, is het ook minder werk. Ik beleef altijd veel plezier, aan mijn moestuin en zou hem niet willen missen.

jente zei

@ Vlijtig Liesje: dit tuintje kost 38 euro per jaar. Daarbij nog een klein bedrag voor plantjes, zaaigoed, bemesting.

Anoniem zei

Een moestuin is heerlijk.
Ik wil er ook graag een maar hier is net weer een heel complex opgedoekt.

Mama Monique zei

Leuk!!!!!

Maarre... heb je al ruimte in je vriezer gemaakt? ;o)

Anoniem zei

Hoi Jente,

Nou gefeliciteerd met je moestuintje. Wat goedkoop zeg! Wij hebben ook sinds 3 weken een moestuin met de achterburen samen, op een complex met een huisje etc. Zie mijn blog. Ik ben ook reuze benieuwd hoe het financial wise gaat met kosten en opbrengsten. Maar de hobby om de mogen tuinieren en lekker in de grond te wroeten is al geld waard toch? en de heerlijke smaken straks. jammie.

Groet, Lavender