4 november 2009

Besparen op zeep

Vanochtend toen ik de jongens even snel wilde douchen was ik er helemaal klaar mee. Opnieuw schoot ik enorm uit met hun shampoo, hetzelfde merk als het mijne alleen dan zonder 'prik voor in de ogen' (wat erg tegenvalt als ik de jubelzangen van de jongste hoor als ik zijn haren uitspoel) en met kinderluchtje. Ik deed niet eens raar of gehaast en toch liep het gewoon de fles uit! Terwijl je bij mijn variant echt moet knijpen. En dan te bedenken dat kinderen vaak zelf hun zeep pakken... slimme zet van die fabrikant.

Deze moeder doet er niet langer aan mee om zijn portemonnee te spekken. Ik heb de zak met plastic afval opgezocht (dat wordt hier sinds kort gescheiden opgehaald) en heb er er een leeg zeeppompje uitgehaald. Vanaf nu één of twee keer pompen en dat moet dan genoeg zijn voor een schoon koppie haar.

Dat lege zeeppompje ging ook al wat langer mee dan de fabrikant wenste. Deze tip voelt wat vrekkerig :-) maar het werkt wel. Als de vloeibare zeep bijna op is en ik heb geen zin om er speciaal voor naar de winkel te rijden, dan vul ik het gewoon bij met een beetje water. Voorzichtig schudden en dan kun je er nog prima een tijdje je handen mee wassen.

10 opmerkingen:

Judith zei

En gelijk heb je! Dat niet prikken in de ogen is onzin. Heb het zelf geprobeerd met Zwitsal, en au wat deed dat zeer.
Hier 1 fles voor het hele gezin. Lekker voordelig.

Groetjes Judith

Karien zei

Handig verzonnen, dat pompje!

handMADEBYMEET-meetmylife zei

haha herkenbaar! goeie van dat pompje, heb ik ook nog 1 van in de plasticzak.... hmmm, ga die er ook uit vissen en je tip opvolgen! en over het vilt.... ik ben ook op zoek naar goeie voor een voordelig prijsje vandaar mijn vraag :) ik zoek dus met je mee.

Zeeuwse Mama zei

Wij hebben al een tijdje die grote pompflessen van de Action waar zeep in zit. Ik vind dat eerlijk gezegd niet lekker ruiken, maar we maken het op, en inderdaad, goede tip om het dan gewoon weer bij te vullen. Ik vind het ideaal om zeep uit te pakken!
Ik had er nog niet bij nagedacht om ook de shampoo erin te doen, ga ik ook eens doen ja!
Niet veel vrekkigs aan toch!? Ik vind het vooral ook handiger!

Vlijtig Liesje zei

Slimme tip! Met zo'n pompje kun je de hoeveelheid natuurlijk veel beter controleren.

Het bijvullen met water doe ik ook. Dan krijg je tenminste ook alles er uit.

Anoniem zei

Hihihi...wij roepen thuis altijd als de 'prikt-niet-in-de-oogjes reclame langskomt:
"je moet het ook niet in de oogjes stoppen!!!"
Je snapt dat ik niets snap van aparte kindershampoo's!
Gr,Anne

Anoniem zei

Ik doe dit al jaaaaren, een oud zeeppompje vullen met shampoo. Zo af toe, een keer in de twee jaar of zo een ander pompje nemen. groet Mariam

plukdedagsandra zei

Wat een goed idee.

Ik heb eens Melkmeisje gekocht in het Kruidvat. Hele grote fles dacht ik voor ons grote gezin, maar die fles was zo leeg want als je even snel giet komt er een hele klets uit.
Bij mij was het idee nog niet gekomen dat dat een marketingtruuk was haha.

Bedankt voor de tip!

novie zei

leuk idee zeg.
ik ga je favorieten....kom nog eens lezen daag

het lieveheersbeestje zei

Wij hadden ook eens zo'n liter fles met pompje gekregen voor een verjaardag, met zeep. Nu al twee keer nagevuld met karnemelkse zeep van de Action (iets van twee euro voor een enorme fles - 1 of 2 liter of zo). Lekker spul volgens de gebruikers en je doet er heel lang mee met dat pompje. Ik was trouwens niet iedere keer het haar van de kinderen met zeep hoor, je kunt het ook gewoon uitspoelen met water.