13 november 2008

Peren-kaneel kwark

Op de fruitschaal had ik een paar peren liggen, die te rijp waren om nog gewoon te eten. We houden er niet van om eten weg te gooien, dus aan de slag om er iets lekkers mee te maken. Een lekker recept vinden wij peren-kaneel kwark.

Ingrediënten:
1 beker kwark (eigen merk)
1 pakje slagroon (eigen merk)
2 zakjes Vanille suiker
1 flinke eetlepel basterdsuiker (meer of minder naar smaak)
1 theelepel kaneel
(eventueel een scheut roeryoghurt voor een frissere smaak)

De slagroom lobbig kloppen en de kwark, kaneel en suiker toevoegen. Dit door elkaar mixen. De peer raspen (of in kleine blokjes snijden) en er door mengen. Nog even in de koelkast laten staan, zodat de smaken goed kunnen mengen en dan... een heerlijk toetje!

Variaties zijn er genoeg:
  • Als er geen slagroom in huis is, maak ik het ook wel eens met kwark en roeryoghurt. Gelijk een stuk minder calorieën ;-)
  • De peer kan makkelijk vervangen worden door appel.
  • Ook lekker: de kwark bereiden zoals hierboven op het fruit na. Blokjes appel met kaneel, suiker, een schep custard en wat water in een pannetje doen en het geheel even laten koken tot de appel zacht is. Het appel-kaneelmengsel samen met de room-kwark serveren.

Geen opmerkingen: