25 november 2008

Afronding stapeltjes aktie

De afgelopen dagen zijn we dus druk geweest om onze administatie weer helemaal keurig opgeruimd te krijgen. Het gaat ook vooral om dit laatste deel van het hele administratie-proces waar het stokt. We hebben verder alles netjes op orde en in Excel houd ik altijd een overzichtje bij van alles wat erin komt en de veel langere lijst van wat eruit gaat. Zo staan we eigenlijk nooit voor rare verrassingen.

Deze maand schrik ik toch hier en daar van de getallen onder de streep bij enkele posten. Er waren veel extra's: twee verjaardagen in ons gezin, sinterklaas aankopen, dochter die vrijwel alle kinderfeestjes van het hele schooljaar in vijf weken tijd heeft gehad (en vrijdag haar feestje nog gaat houden), bijzondere acties voor goede doelen zoals een voedselpakketten-actie met dankdag en twee maal actie Schoenmaatjes op school, een flinke naheffing zorgtoeslag, een winterjas die net in de koudste week stuk gaat (en die vandaag voor 50% korting in de winkel hangt... grr) en we hebben bij een boer een hele berg vlees gehaald.

We hebben een vast adresje waar we eens in de zoveel tijd scharrelrundvlees halen voor een zacht prijsje, 6,75 per kg. Deze prijs geldt voor biefstuk en entrecôte tot braadlappen en gehakt. We kunnen nu heerlijk genieten van lekker en verantwoord vlees, zonder dat het een flinke deuk slaat in ons boodschappenbudget. Nou ja, alleen als je dus weer een hele lading ophaalt zoals nu...

Gelukkig ook veel leuke kleintjes aan de positieve kant van de balans. Niet altijd in getalletjes uit te drukken, maar waar ik altijd erg van kan genieten: een leuke broek en wat andere kleren die ik van een vriendin kreeg voor onze jongens, een grote stapel Donald Ducks die we kregen toegeschoven, een eigenhandige knip/trimbeurt van onze oudste zoon die heel goed uitviel (het is altijd afwachten hoe stil hij zit op zijn wiebelgat), een flinke voorraad bieten die nog tevoorschijn kwam uit onze moestuin toen mijn man de boel wilde omspitten. Negen porties kon ik er van maken en die liggen nu klaar voor gebruik in de vriezer. De laatste oogst uit ons moestuintje... extra van genieten dus.

Geen opmerkingen: