18 november 2008

Meer-met-minder-konijn

Gisteren was het voer van ons konijn op. Op naar de dierenwinkel, gelijk een uitje voor de jongste. Hij kijkt zijn ogen uit naar alle vissen, vogels, konijnen en cavia's en maakt een praatje met de papegaai. Daarna trekt hij graag snel vanalles uit de schappen of pakt 'ie een handje voer uit de bakken:-)

Terwijl ik hem liep te vangen zag ik het schap konijnen-eten. Tjonge... wat een keuze voor die beestjes. Je zou er bijna blij worden dat je in een hokje zit met al dat lekkers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Knaagdieren weidepakket (lees: bakje met graszaadjes dat je na ontkiemen in het hok kunt zetten à 3,95)? Of van een Natuurknabbelstaaf (lees: mooi afgezaagde tak met een haakje eraan à 4,95)? Verder gedroogde maiskolven en knaagbroodjes met wortelsmaak, alpenkruidenhooi of knabbelsticks voor tussendoor... Vast leuk om te geven aan het beestje, maar het kost allemaal een flinke duit.

In ons meer-met-minder huishouden doet het konijn vrolijk met ons mee: de meest simpele mix, boordevol vezels en mineralen, wat hooi, vers geplukt gras uit de moestuin, paardebloemblaadjes die langs de fietsroute naar school groeien, restjes witlof of wortel en een natuurlijk een natuurknabbelstaaf, vers uit het bos.
En ons meer-met-minder konijn is super tevreden.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ik ken dat,wij hebben ook konijnen gehad,een gewone winterpeen,andijvie,peterselie en selderij vinden ze heerlijk,droog oud brood kan net zo goed,hoef je geen wortelbroodje voor te kopen.ik lees dat je blaadjes van de paardenbloemen langs de weg plukt,ik heb gehoord dat je ze beter uit /bij een weiland kan halen,omdat langs de weg meestal vervuild is.[moet je natuurlijk zelf weten,waar je ze plukt]leuk die kinderen met die dieren,voor zo'n kind is de dierenwinkel een dierentuin in het klein.schattig die babbel met die papegaai.groetjes ada

Jente zei

Hoi anoniem, je hebt gelijk, langs een autoweg...niet zo fris... We fietsen vaak door een klein natuurgebiedje waar enorme pollen paardebloemen groeien.