2 september 2009

Doorgeefcircuit

Opnieuw ging de bel... deze keer geen kistje met peren maar het waren wel de buurkinderen. Met een stoere jongensfiets... of wij die konden gebruiken. We zaten al een tijdje te dubben of we voor onze zoon van vijf een andere zouden aanschaffen of dat we nog even zouden wachten tot 'ie net wat groter zou zijn en dan een goede 20 inch fiets kopen. Maar nu stond er dus ineens een goede fiets op onze stoep! Ze wilden er echt niets voor hebben. Ik voelde me best bezwaard, want een fiets is wel wat anders dan een kistje peren of een bak bramen. 'Nou...' zei het jongste buurjongetje uiteindelijk '... die bramenmuffins waren wel errug lekker ...' Er verscheen een dikke grijns op drie gezichten. En een paar minuten later sprak ik de buurman, 'Nee hij hoefde niets te hebben voor dat fietsje'. En terloops 'De muffins waren overigens erg lekker, je mag nog wel eens bramen plukken in hun tuintje.' ;-) Dat wordt dus weer bakken.

Vorige week kreeg ik zo al meer dingen toegeschoven, gewoon dingen die mensen overhadden en waar ze iemand anders blij mee wilden maken. En ik heb zelf ook al verschillende dingen doorgeschoven, wij hadden het over en een ander kon het gebruiken. Aan alle kanten heb je dan blije gezichten, omdat je iets krijgt wat je nodig had en omdat je het nu niet hoeft te kopen. En een blij gezicht en hart omdat je iets hebt kunnen geven, een goede bestemming hebt gevonden voor je 'welvaartsresten' (zoals ik ooit eens in Limburg heel treffend op een kringloopwinkel zag staan). We zijn terecht gekomen in een doorgeefcircuitje, ik bedacht dat we dan al behoorlijk aan het inburgeren zijn in onze nieuwe stad.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat wonen jullie in een geweldige buurt zeg!
En dat terwijl de laatste jaren de mensen zo moeilijk zijn in omgang!
Geniet ervan en... bak ze.. die muffins klinken inderdaad heerlijk.

Ook wilde ik je nog complimenteren met die geweldige tas die je gemaakt hebt. Dat is echt een lust voor het oog geweldig!

Groetjes Schuldenaar!

Anoniem zei

tja hier ook een tijdje geleden stond er een buurvrouw aan de deur met een "hollandse " perfect voor onze dochter van 12j en van een andere buurvrouw krijg ik kledij van haar kleinzonen en ze merkte laatst op ik vind het zo leuk als ik je zoontje zie lopen in die kleren of ik herken die broek... ze wil niets maar ik weet welke wijn ze graag drinkt dus dan geef ik een flesje wijn...
lieve groet Jezebelle PS je staat in mijn top-10 van leukste logs samen met Teuni en Franco en nog andere...

jezebelle zei

hollandse fiets dus ...

Purperpolletje zei

Waar woon jij? Dan komen wij er gezellig bij. We hebben nog een mooie 26 inch-fiets weg te geven! Al belangstelling?

manuela zei

Ik kende dat helemaal niet dat doorgeven, maar nu heb ik een dochter van 14 maanden en is het heel anders. Toen ik zwanger was kreeg ik al kleren van een vriendin en leende ik wat van de buurvrouw en toen mijn dochter er was kreeg ik van drie mensen waar ik helemaal geen contact mee had meidenkleren. Dus ik koop af en toe wel wat, omdat ik het leuk vind dat ze iets draagt dat ik zelf uitgekozen heb, maar het meeste is tweedehands. Hetzelfde met speelgoed. Kreeg zomaar een box,maxi-cosi en babybornpop van de buurvrouw van mijn moeders vriend en een keukentje (stickers zijn er allemaal af,maar maakt mij niet uit.). Heb voor ongeveer 10,- bij de zeeman en action pannetjes en spulletjes gekocht,schortje,wantjes en als mevrouwtje de leeftijd heeft om er mee te spelen dan heeft ze een mooi keukentje.