31 oktober 2009

Oude tas met nieuwe bestemming

Vanmiddag had ik zin om even wat voor mezelf te doen, om iets te naaien. Niet te ingewikkeld, want veel tijd was er niet. Boven op zolder werd druk behangen door man en zwager (het wordt echt mooi daar) en ik moest de kinderen in de gaten houden en nog wat sop- en poetswerk doen.

Tijd voor een klusje dat ik al en tijdje in gedachten had. Nieuwe zitjes maken voor de fietsstoeljes. Ik had nog een oude Kitsch Kitchen tas liggen, helemaal stuk gebruikt maar het zeil aan de zijkanten was nog zo mooi dat ik het nog niet over mijn hart had kunnen krijgen om hem weg te gooien. Bij anderen had ik al wel eens erg leuke zitjes gezien van dit zeil, maar ik vond het te duur om het gewoon te kopen voor dit doel (en zag ook simpelweg 'de' kleurencombinatie niet). Met een beetje passen en meten kon het precies uit die oude tas geknipt worden...Ik heb de oude zitjes als patroon en vulling gebruikt. Zo kunnen we weer voor de dag komen ;-) Alleen vallen mijn oude fietstassen wel erg uit de toon...  die zet ik op m'n verlanglijstje.

Aan het eind van de middag belden twee buurmeisjes aan, ze hadden voor alle kinderen in de straat een griezel-speurtocht bedacht en ze brachten iedereen een uitnodiging. Om 7 uur werden ze opgehaald, ze stonden al tijden te popelen om te gaan. Hadden in het donker al rondjes gelopen in de tuin (mèt zaklamp) om te oefenen. Ook werden er andere dingen geoefend zoals eng kijken (foto is gemaakt door grote zus)Eindelijk werden ze op opgehaald en konden ze op stap! Een hele belevenis om in het zonder zonder ons en mèt zaklamp op straat te lopen. Van de 'griezel'effecten werden met name de oudere kinderen bang bleek achteraf, de jongsten moesten er juist om lachen vertelden ze helemaal hyperdepieper van plezier. Hoe simpel kan plezier hebben zijn: een kwartiertje in het donker lopen (en mèt zaklamp natuurlijk). En super van die meiden natuurlijk dat ze dit bedenken voor de 'kleine' kinderen in de straat.

9 opmerkingen:

Christel zei

Fietstassen bij de Hema, 2,50 euro. Kleuren er lekker bij. Heb ze gisteren zelf ook gekocht.

Moosmade zei

Die Hema-fietstas heb ik toevallig deze week ook gekocht. En jouw fietsstoel-kussentjes gaan op mijn lijstje met toekomstplannen :-)
(http://moosmade.blogspot.com/2009/01/toekomstplannen.html)

Karien zei

Leuk, dat stoeltje! Zo heb ik een keer het lelijke hoesje van de nieuwe maxi-cosi direct van een leuker stofje voorzien. Ook gewoon eroverheen genaaid, en heel veel plezier van gehad!

MiekK's zei

Superleuk! Dat was ik ook van plan, maar dan met een oud tafelzeil. Thijmen gaat over van voor- naar achterstoel en we hebben via marktplaats een stoeltje gekocht. Nu dus alleen nog een nieuw gepimpt kussen ;)

Mama Monique zei

Helemaal top zeg, wat een simpel maar doeltreffend idee!

En die kinders... heerlijk toch!?

Mama en zo zei

Staat leuk he?! Voelt helemaal hip, haha!
Ik heb inderdaad ook van die leuke Kitsch Kitchen kussentjes in mijn stoeltjes, maar dan zonder vulling helaas. Gelukkig staat hier nog een restje zeil dus ik ga binnenkort ook maar weer een nieuw zitje naaien ;)

het lieveheersbeestje zei

Wat gezellig die speurtocht! Geweldig straatje hoor, wat zullen jullie kinderen genieten van het buitenspelen!
Ik vind je zitjes heel mooi geworden, hmmm, dochterlief heeft ook nog zo'n tas... Zou ze hem al kunnen missen?
Groetjes mama lieveheersbeestje.

vlijtig Liesje zei

Hartstikke leuk, die kinderzitjes zo. Ik ben dol op Kitsch Kitschen, maar vind het altijd erg duur. Op deze manier is het goed te doen.

MamaNinthe zei

Hai Jente,

Wil je even op mijn blog kijken? IK heb iets voor je...Groetjes Jorike