29 oktober 2009

Klussen

De afgelopen tijd zijn we druk op zolder bezig geweest om daar een kamer te maken. Het schiet al mooi op, alle electra en waterleidingen en -afvoer zitten er in. De muren zijn gestucadoord en mooi glad geschuurd. De stofwolken zijn allemaal neergedaald en weggesopt :-) Vanwege het krappe budget heeft mijn man alle klussen alleen gedaan, af en toe met hulp van z'n broertje. Sommige dingen had hij al wel eens in het 'klein' gedaan, maar zo'n hele kamer is wel iets anders. De wastafel (van de kringloop) ziet er opgepoetst en met een nieuwe kraan heel mooi uit. De deur die we via marktplaats kochten staat ook prima. Hij kijkt er tevreden rond, blij dat alles gelukt is zoals hij dat in zijn hoofd had. Nu komt de afwerking nog. Gelukkig hadden we tijdens diverse akties al verf ingekocht, glasvezel hebben we nog liggen. En we maken dankbaar gebruik van de mogelijkheid bij Praxis om ons stuwmeer aan airmailes in te ruilen voor korting. Alleen de vloerbekleding moeten we nog kopen, gezien de oppervlakte wordt dat nog een leuke rekening ben ik bang.

Op 'mijn' terrein heb ik ook wat klussen gevonden die ik aangepakt heb in 't kader van onze denk-voor-je-rent uitdaging. Zo waren er een paar schoenzolen los gegaan. Normaal bracht ik de schoenen dan naar de schoenmaker, maar nu heb ik een tube lijm gekocht. M'n laarzen zien er weer een stuk netter uit :-) en de sandalen van m'n dochter liggen nu weer heel in de doos zomerspullen.

Broeken van de jongens waar de sluiting van stuk was bleken makkelijk gerepareerd te kunnen worden door wat losse onderdelen te halen bij de knopenwinkel. Jammergenoeg ligt er nog steeds een bergje verstelgoed, waar ik bij sommige dingen nog eens diep moet denken hoe ik dat aan ga pakken. Proberen wil ik het wel, niet geschoten is altijd mis.Het creatieve denken moet nog even blijven. Het kasboek dat ik vandaag bijgewerkt heb liet deze maand een meer dan flink bedrag zien aan de uitgaven kant (mede door de OV-jaar trajektkaart van m'n man, scheelt de overige maanden natuurlijk weer). De kijker heeft nog niets laten horen, dus we blijven nog even zitten met ons oude huis. Ondanks dat het besparen 'moet' merken we dat we er ook door aangestoken worden. Er waren al veel dingen die we zelf deden. We merken dat we steeds meer dingen die we 'om de besparing' deden nu met plezier doen. Zelf dingen doen levert ons naast het financiële voordeel ook een tevreden gevoel op, we merken dat we veel meer kunnen dan we eerst gedacht hadden.

7 opmerkingen:

Karien zei

Leuk, zo'n kamer maken. En het geeft zo'n goed gevoel als je alles zelf kunt. Daar hebben wij ook heel wat ervaring mee, al zitten we nu dan in een andere situatie. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

Nicole zei

Is het niet prachtig hoe consuminderen je onvermoede kanten van jezelf helpt ontdekken?!

Anoniem zei

hoi jente, gaat een van de kinderen op zolder slapen of word het een speelruimte?
Gr. Yvonne.

Anoniem zei

Hoe meer je 'meer doen met minder' als een uitdaging gaat zien, hoe leuker het wordt. Je gaat vanzelf creatief denken.

jente zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
jente zei

@ Yvonne: wij gaan er zelf slapen, want het is zo'n grote kamer! We maken er gelijk een werkplekje voor ons beiden.

Mama Monique zei

Absoluut, ook wij kijken trots terug op een heerlijk Crea Bea Uitspatting. Voor heel weinig hebben we een klein kamertje nét even een eigen touch gegeven.

Fijn ook om door dingen zelf te doen, te ontdekken dat je meer kunt dan je eigenlijk voor mogelijk hield, maar ook om te ontdekken dat je sommige dingen nog wat moet leren. Het "aldoende leert men" is hier goed van pas ;o)

Het moeten besparen kan inderdaad leiden tot verrassingen. Zo hebben wij inmiddels ook ontdekt dat we anders zijn gaan denken (we proberen nu tot op de laatste restjes te verwerken) en anders zijn gaan doen. Het word gewoon werkelijk een tweede natuur en voor je er erg in hebt sta je versteld van je vroegere, absurde uitgaven.

Misschien dan tóch een pluspuntje? ;o)

Fijn weekend!