22 oktober 2009

Awards

De afgelopen week werd ik verrast met twee Honest Scrap Awards, de ene kwam van MiekKs en de andere van Lisette. De award is bestemd voor bloggers "who express themselves and write/blog from their heart & soul". Heel erg bedankt! Ik ben er erg blij mee!Volgens de award-regels moet ik tien dingen over mezelf vertellen. Dingen die jullie vast nog niet wisten...
  1. Dat ik een paar jaar geleden de opleiding maatschappelijk werk heb gedaan en dat ik nog net niet hoogzwanger zwanger op studiereis ging. Op de terugweg kwamen we in een heuse sneeuwstorm terecht. De kinderen smullen nog steeds van dit verhaal en de jongste glundert over deze woeste vliegtocht van hem.
  2. Dat ik soms erg in gedachten kan zijn, zo heb ik onze jongste een keer met tweelingkinderwagen en al opgevouwen en in de kofferbak gelegd in de veronderstelling dat alle kinderen en de boodschappen al in de auto lagen... Tot ik een klein huiltje hoorde...  ik deed de kap wat opzij... lag hij daar rustig wakker te worden. Rood, roder, roodst heb ik heb hem snel uit de wagen gehaald (en snel gekeken op de parkeerplaats of mensen het gezien hadden... erg hè, dat je daar dan ook nog aan denkt...)
  3. Dat dropjes in mijn buurt absoluut niet veilig zijn? Het is dan een kwestie van 'alles of niets', een enkel dropje uit de pot nemen werkt niet.
  4. Dat ik altijd roep dat 'we' aan het klussen zijn, maar dat ik daarmee mijn bijdrage wel een beetje opblaas... Ik doe over het algemeen de hand- en spandiensten en de catering (ook belangrijk, klussende mannen moet je tevreden houden). Zeer klassiek rollenpatroon, maar het werkt hier prima.
  5. Maar dat ik ondanks dit deze week toch weer veel kennis heb opgedaan over knel knieën, dubbele moffen, pi-stukken. Maar dat mijn klus kennis altijd 'van horen zeggen' zal blijven en nooit het stadium van kluswijsheid zal bereiken.
  6. Dat ik viool speel, of beter gezegd kan spelen. Het komt er niet meer van om te spelen. Te vaak kloven,  stijve vingers of juist opgezette vingers door m'n allergie. Erg frustrerend eigenlijk als ik erover nadenk.
  7. Dat m'n blog deze week alweer een jaar bestaat! En dat jullie één van de driehonderd-en-nog-wat mensen zijn die dagelijks meelezen! Nooit gedacht dat zoveel mensen zouden meelezen en meeleven. Bedankt.
  8. Dat jullie de laatste 'dingen-over-mezelf' mogen bedenken. Altijd al iets willen weten...?
De award mag ik doorgeven aan negen anderen. Negen vind ik teveel (ookal zijn er veel mooie, leuke, ontroerende blogs die ik met lees). Ik geef hem met veel plezier door aan Franca, haar blog 'het keukenraam' lees ik altijd met veel plezier. Juist omdat je gewoon door haar keukenraam naar binnen mag kijken en mee mag leven met de gewone en bijzondere dingen van het leven. Ik waardeer dat erg en doe er vaak inspiratie op.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk om nieuwe dingen over je te lezen. Ik lees je blog graag.
Mijn optie voor vraag 8: welk boek heeft de meeste impact gehad op jouw leven.

Karien zei

Altijd leuk om iemand beter te leren kennen. Achtergrondinformatie is niet direct iets waar je een blogje aan zou wijden.

Franca zei

Hoi Jente,
Dank je wel voor je award.
Mag ik zeggen dat ik vooral erg blij ben met het stukje dat je over mijn blogje schreef?
Over de invulling van het geheel( de 10 dingen) ga ik nog even nadenken. Eerst even opruimen ( van het verjaardagsfeestje van oudste). Ik heb overigens hardop zitten lachen met het verhaal van jongste in de opgevouwen kinderwagen. Zag het zo voor me. En klussen in huis zijn al vermoeiend, zelfs als je "alleen" de catering doet.
Nogmaals bedankt, Jente, ik laat snel van me horen.
groetjes, Franca.

Zeeuwse Mama zei

Echt leuk om dat bij iedereen te lezen, heb em zelf ook net gemaakt!
En wat betreft dat klussen is dat hier ook altijd zo, ik zorg vooral voor de koffie en dat de kinderen niet al te hard willen helpen/in de weg lopen ;-)
Ook hier werkt dat het beste ;-)
Alleen het schilderen is hier voor mijn rekening ;-)

jente zei

@ degelijke huisvrouw, er zijn veel boeken die impact op m'n leven gehad hebben. Soms gewone romans als 'Danseres zonder benen' van C. Asscher Pinkhof of 'Christy' van C. Marshall. Maar de meeste impact hebben denk ik toch de boeken van Ingrid Trobisch gehad (de vrouw met zelfvertrouwen, liefde moet je leren, de verborgen kracht, met vreugde vrouw zijn).