10 december 2009

Laten we zingen van leuke dingen

Op de sinterklaas cd van Bert en Ernie (ik kan hem inmiddels dromen :-) staat een liedje: "Laten we zingen van leuke dingen... " en dan bedenken ze allerlei dingen waar ze blij van worden. Zingen van leuke dingen, misschien helpt dat om van die onbestemde lamlendigheid af te komen? Echt... ik ben niet vooruit te branden deze week, behalve mijn korte lontje, dat brandt soms wel wat snel...  Oké, "laten we zingen van leuke dingen..."
  • Van de (gratis) oefenrepetitie van het Orkest van het Oosten waar ik gisteren heenging met een vriendin. Een gezellig avondje, lekker voordelig wat cultuur opgesnoven :-) en met ons nog veel anderen. Ook veel 'dure' mensen (zoals mijn schoonmoeder soms in het dialect zegt als ze het over rijke mensen heeft). We zaten al te grappen tegen elkaar dat die zeker door de kredietcrisis door hun oude geld heen waren. 
  • Van de rommeldozen met knutselspullen die ik eindelijk eens heb uitgezocht, waardoor andere dingen netjes opgeruimd kunnen worden.
  • Van de 'meevaller' dat een middenvoetsbotje van onze oudste zoon niet gebroken lijkt na een gekke bokkensprong van de kast tijdens gym (en waar hij eerst niets van tegen juf vertelde), maar dat de voet 'alleen' gekneusd is (hoopt de dokter...).
  • Van de drie kleine kerstroosjes die mijn keukenraam opfleuren.
  • Van patat met fricandellen (en boontjes, voor de groene touch) die op ons menu staan vanavond.
  • Van een overheerlijke koek die op het aanrecht staat...Ook zin om te bakken? Verwarm de oven voor op 175 graden en doe in een kom:

400 gram zelfrijzend bakmeel, 350 gram donkerbruine basterd suiker, 3,5 dl. melk, 2 eetlepels koekkruiden, 2 eetlepels cacao en een flinke hand rozijnen. Goed roeren (kan energiezuinig met een garde of pollepel), in een tulband doen en 1,5 uur bakken.

Voor de gezelligheid heb ik vandaag ook nog wat parelsuiker bovenop het deeg gestrooid, dat oogt wel leuk als je wilt zingen van leuke dingen :-). Dat liedje zingen helpt best een beetje. Hopelijk zing ik morgen ook nog, want cacao en Jente... niet zo'n verstandige combinatie (maar dat mag de pret nu niet drukken).

5 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Dat is een liedje om regelmatig te luisteren en mee te zingen!

De taart ziet er lekker uit zeg.

plukdedagsandra zei

Leuk de dingen te lezen waar jij blij van wordt. Ik werd vandaag blij van de goeie rapporten van de meiden.

Ons gezin en de Stichting zei

Beterschap voor je zoontje, ik weet uit eigen ervaring hoe pijnlijk het is.Tulband bak ik vaak voor de kerst, staat zo gezellig met poedersuiker erop.

mEET zei

hoihoi jente.
lees nu pas je reactie van begin november over de tassen voor onze dochters.... ik had mn inspiratie opgedaan bij de h&m.
dochter vind die floddertassen daar zo leuk en ik vind het zo jammer dat de halve klas al met dezelfde tas loopt.... dussss voor haar een originele variant! handig zo'n creamoeder! ;)
heb je nog een tip hoe ik sneller kan zien dat er ergens gereageerd is op mn blog? ik kwam er nu toevallig achter, jammer zo laat.
je taart... looks mmmjummie!

Karien zei

Nou, vooral die tulband vind ik wel wat! Altijd gezellig inderdaad, en je kunt er ook nog kaarsjes op zetten, of de binnenkant opvullen met leuke of lekkere dingen, voor de aardigheid, zolang als het duurt.