27 december 2009

Rustige kerstdagen

We waren met zijn allen thuis de laatste dagen, het was eigenlijk een lekker rustige kerst. Donderdagavond is m'n man met twee kinderen naar een kerst'nacht'dienst geweest. Ik heb met één van de kinderen thuis via internet de dienst meegekeken. Hij kan niet goed tegen drukte en veel geluid. Thuis zit hij rustig naast me en zingt zelfs mee, daarom lossen we het soms op deze manier op. Eerste kerstdag gingen we wel met zijn allen naar de kerk en hadden we een hele mooie dienst, ieder jaar dezelfde Boodschap en toch klinkt het ieder jaar weer anders, beleef je het feest anders.

In het kader van back tot the simple basics bleven de kerst- en spijskransen in de winkel dit jaar. Ik realiseerde me dat ik niet eens de moeite genomen om te kijken of er überhaupt iets te koop was dat allergieproof was, chocolade en noten horen net zo bij kerst als klokken en lichtjes. Ik heb zelf wat gebakken. Toen de rozijnencake stond af te koelen konden ze er maar moeilijk vanaf blijven... betrapt...Aan het eind van de middag druppelde ons familiebezoek binnen. Eest gezellig gekletst met elkaar en later ging ik de laatste dingen voorbereiden voor het eten. Eén van de dingen die we aten was dit lekkere home made mosterdsoepje:

een sjalotje (of een halve ui) in stukjes fruiten, 250 gram in stukjes gesneden champignons erbij en een teentje geperste knoflook. Even meebakken en dan 750 ml. bouillon erbij en een pakje room culinair. Half uurtje laten pruttelen, 2 eetlepels pittige mosterd en evt. wat peper toevoegen en dan alles fijnmaken met de staafmixer.

Verder hadden we eenvoudige gerechten, die lekker smaakten en snel klaar waren. Als dessert hadden we roomijs met warme appel met kaneel uit de oven en wat slagroom. Echt een aanrader. Een paar familieleden bleven logeren en tweede kerstdag hebben we samen ontbeten en verder bijgepraat. De kinderen vonden het geweldig om hun neefje zo lang te zien. Toen ze ook nog in bad mochten was het helemaal feest. Het moest wel in etappes, ze worden echt te groot om tegelijk los te weken (en wat een gekibbel wie dan bij wie in bad mag ;-)

Toen ze weg waren hebben we niet veel bijzonders meer gedaan, het was gewoon gezellig samen en dat ging vandaag gewoon door. Om wat goed te maken met de kinderen hebben we net lekker gegourmet. Ze waren zo teleurgesteld dat we een drie gangen dinertje hadden eerste kerstdag en niet zoals 'altijd' gingen gourmetten (in hun beleving was het al een traditie geworden ;-). Nou ja, dan maar alle resten op tafel, wat stukjes vlees uit de vriezer erbij en wat pannenkoekenbeslag maken... het was reuze gezellig. Als klapper gaan de kinderen zo meteen bij elkaar logeren, hoe simpel kun je de feestdagen bijzonder afsluiten.

Morgenochtend gaan we maar eens flink aan de slag om wat overtollige energie kwijt te raken, na al die 'zondagen' neemt de rusteloosheid bij sommigen hier erg toe. En dan zijn er 's middags en 's avonds alweer twee jarigen waar we op bezoek hopen te gaan. Het kan hier niet op met het gefeest.

2 opmerkingen:

Mama Monique zei

Heerlijk hé? Gewoon zo lekker met zijn allen bij elkaar, de nachtdienst, het eeuwenoude (zelfde) kerstverhaal. Prachtig...

Fijn om te mogen lezen dat jullie ook een goede kerst hebben gehad. Op naar de jaarwisseling!

het lieveheersbeestje zei

Wat fijn, zo'n stressvrije kerst! Hier al net zo, gewoon genoten van het gekregen kerstpakket en zelf oliebollen gebakken...ja ik weet dat dat met oud en nieuw hoort, maar dan zijn we bij kennissen en dus...
Hoe gaat het nu met je huid? Ik zit ook ineens weer met pukkeltjes rondom mijn ogen, misschien toch weer iets verkeerds gegeten.
Groetjes en een fijn begin van het nieuwe jaar!