7 december 2009

Pakjespret

Wat een gezellige boel was het dit weekend. De jongens hadden zaterdag besloten dat ze een pyamadag hadden. De hele dag hebben ze lekker gespeeld en aangerommeld in hun kloffie. 's Avonds kwamen opa en oma en oom eten en toen...zingen maar! Piet kwam achterom maar had de verkeerde zak neergezet, met alleen maar fopkadootjes. In het gedicht stond dat er ook een piet op het dak was geweest, dus op naar boven. De een wat moediger dan de ander :-) Op het dakraam zwarte handen en vingers.... maar ook een zak op de wasmachine...  dikke pret!

De kinderen zijn flink verwend, de hulpsinten hadden (deels onverwacht) flink wat meegenomen. Onze 'budget' zak zat ineens toch helemaal vol! Ze waren zo blij met alles en wilden gelijk wel spelen. En al het was geduld om te luisteren nog niet zo groot, de gedichtjes vonden ze ook leuk. De jongste keek wel erg ondeugend en verrast (met zijn hand voor zijn mond) toen in het gedicht zijn tekenkunsten ter sprake werden gebracht :-)

Toen de jongens op bed lagen hebben we nog Monopoly gespeeld, dat zat ook in de zak. Dochter genoot met volle teugen, een echte handelaar in dop :-) Dat spel zullen we vaak spelen de komende tijd vermoed ik zo.Deze beste man is uit de bak met narcissen gehaald (ze doen het mooi M. ;-) en zit in de grote jutezak, net als de pietenmutsen, mijters en cd's. Over tot de orde van de dag... wasmanden legen, bedden verschonen, rommel opruimen, dakraam schoon zien te krijgen, de enorme wasmand met schoon spul niet langer negeren.

2 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Klinkt als een heel gezellige avond! En leuk die Sint zo tussen de bladeren.

Anoniem zei

Wat een domme Piet! Wel leuk dat je er echt zo'n spel van hebt gemaakt!