7 december 2009

Zaden bestellen en administratieberg

Net hebben we wat zitten dagdromen boven de gids met tuinzaden, die lag een poosje geleden ineens op de deurmat. Alle leden van de volkstuinvereniging kregen er eentje en wij nu dus ook. Heerlijke smalle sperziebonen, rode tomaten zonder bruine vlekken, snackkomkommers, sla zonder vraatsporen, boerenkool zonder larven van het koolwitje. Het ziet er heerlijk uit allemaal, je zou zo vanalles bestellen. Gezien ervaringen uit het verleden kiezen we voor vooral makkelijke groentes, die je bv. kunt laten staan (boerenkool en bieten), die vroeg of juist laat te oogsten zijn (spinazie, veldsla) of die in de winkel duur zijn (mais, snackkomkommers, paprika) en stokslabonen omdat we die vers van het land het allerlekkerst vinden. Hiernaast hebben we nog wat kleinfruit en dan is onze mini-tuin ook wel vol :-) De komende tijd nog nadenken over een plantschema en welke kruiden ik erin wil hebben. Lekker wegdromen bij mooie moestuinfoto's in het grote moestuinboek. De werkelijkheid van klei en onkruid dringt volgend jaar wel door.

Alhoewel ook nu moet ik terugkeren in de werkelijkheid, er ligt een enorme berg administatie, kleur- en knutselwerk en ander papierwerk naast me. Alles haastig in de kast gepropt vlak voor er bezoek kwam de laatste weken. Nu moet het maar eens worden uitgezocht en opgeruimd. De mensen die al langer meelezen zullen dit stapeltjes syteem wel herkennen, ik heb er al vaker over geblogd... het lukt maar niet om ons leven te beteren... Rekeningen betaal ik keurig op tijd, maar daarna begint het grote stapelen. Tot de kast vol is zoals nu en dan is het belabberd veel werk :-( Ik ga snel aan de slag.

3 opmerkingen:

Mama en zo zei

Héél herkenbaar, die stapeltjes :-S Ik moet nog maar even flink opruimen deze week ;-)

plukdedagsandra zei

Hier net hetzelfde. Al ben ik al heel wat verbeterd. Maar ik stel sommige dingen bv. lang uit (mijn papieren voor mijn LO bv) en de stapel groeit dan maar...
Rekeningen worden hier wel onmiddellijk opzij gelegt en betaald in volgorde.

Purperpolletje zei

Stápeldol word je er soms van...