14 december 2009

winterfair, bootje en gezellig samen zijn

Deze week ben ik met frisse zin begonnen en heb vanochtend gelijk de gangkast leeggehaald, spullen uitgezocht en opgeruimd. En zo heb ik nog meer klussen op de lijst gezet die zijn blijven liggen de laatste maand met al die verjaardagen en feesten. Even flink er tegenaan voor de kerstvakantie begint, zodat er rust en ruimte is in huis. Eigenlijk werkt dit soms nog het best tegen die hangerigheid van vorige week, jezelf een schopje geven tegen een zekere plek ;-) (al staat een koek bakken en eten met stip op nummer twee...)

Afgelopen vrijdag ben ik met een vriendin naar een sfeervolle winterfair geweest, het was bij een vriendin van haar thuis. Het bleek de fair te zijn die Freekje organiseerde en haar zus Adriana was er ook. Erg leuk om deze medeblogsters eens in het echt te ontmoeten. We hebben even gezellig staan praten en ik heb ook een paar leuke dingen gekocht, o.a. een paar nieuwe koffiebekers. Alle leuke bekers waren stuk gevallen en op de een of andere manier smaakt de koffie me minder lekker als het niet in een gezellige beker zit, vooral de eerste beker 's morgens :-)

Zaterdag kregen we een zeilbootje achter ons huis. Buren gaan over een poosje verhuizen en ik bracht hen onze verhuisdozen, bij ons stonden ze toch in de weg. Toen kwamen zij met een vraag: ze hadden een bootje over, of wij hier belangstelling voor hadden? Nou en of! Er moet een kleine reparatie gedaan worden, maar dat maakt niet uit. De komende zomer kunnen we zo lekker varen achter ons huis, erg leuk.

Gisteren waren we voor het eerst in vijf weken gewoon lekker thuis, zonder verjaardagen, feesten of andere leuke (maar ook verplichte) dingen. We gingen naar de late kerkdienst en konden dus rustig ontbijten, we hebben spelletjes gedaan, zijn even naar de moestuin gefietst om mijn rijtje pas geplante aardbeien te bewonderen en hebben als avondeten gegourmet. Heel simpel met weinig toeters en bellen, maar dat maakt niet uit. De kinderen waren druk in de weer, het smaakte lekker en het was erg gezellig. Heerlijk als je eens een dagje gewoon met elkaar bent zonder dat er iets hoeft.

En nu dus weer maandag... nog een paar dagen en dan begint de vakantie alweer. Ik ga nog even snel aan de slag met uitgestelde klussen, dat geeft zo'n lekker voldaan gevoel als het af is.

3 opmerkingen:

Wiek zei

heerlijk he als je zo van elkaar en het samenzijn kunt genieten!

groet Wiek

mEET zei

thanks!!!!!!!!!!!!!
:)

Anoniem zei

huh aardbeienplantjes in december? ik wist niet dat dat kon?

groet lavender