21 december 2009

Kerstvakantie, kriebeligheden en verwennerijen

Net zoals overal ook hier een witte wereld, prachtig, mooi (en koud). Eergisteren waren we in het noorden van het land, wat een imposante pakken sneeuw lagen daar! Af en toe was het even schrikken op de snelweg, lag er ineens ijs (pff). Verder veel plezier gehad, de kinderen hebben lekker van sneeuwhellingen afgesleed (hadden ze bijna nog nooit gedaan) en we hebben genoten van het gezelschap van onze vrienden. Ze hadden bijzonder mooi nieuws over een lang gehoopte, maar niet meer verwachte verwachting. Fijn als na je moeilijke dingen ook de vreugde samen kunt delen.

Hoe mooi de sneeuw ook is, de omslag van het weer had tot gevolg dat m'n vel veranderd is in een droog, rood, jeukerig omhulsel. Jammergenoeg is gelijktijdig vanbinnen de boel uit balans. Ik baal er flink van, want het leek beter te gaan en ik kon af en toe weer aardappels eten, af en toe een pizza maken met verse tomaat, hier en daar wat met soja 'smokkelen'. En als 'af en toe' en 'hier en daar' meevallen is de verleiding groot om het nog eens vaker te proberen (... zucht... die Jente leert het nooit, denken meelezende vriendinnen nu vast ;-) Ik was de laatste tijd zo opvliegend en humeurig dat ik mezelf niet meer kende. Er ging pas een lampje branden toen ik eens serieus ging nadenken na de blog van vorige week over tussendoortjes en een paar reacties die ik kreeg. Ineens bedacht ik dat ik de afgelopen week al vier dagen aardappels gegeten had, gewoon niet op gelet. Dom, want de diëtiste had me op het hart gedrukt alles met beleid te doen. Nou ja... het is dus een beetje eigen schuld, dikke bult en ik ga me weer houden aan 'de regeltjes'. Het bedenken van het kerstdiner wordt nu een stuk eenvoudiger, nu er veel mogelijkheden wegvallen :-)

Nu genieten van de vakantie, ze hebben 2,5 week vrij! Buiten ligt een vers laagje sneeuw dus alles is weer wit en de zon schijnt! Dat moet een mooie vakantiedag worden. En niet alleen buiten worden we verwend, ook op andere fronten is er veel verwennerij. Naast een mooi kerstpakket en een gratificatie kreeg m'n man via zijn werk een flink aantal flessen wijn, cognac (nog nooit gehad) en zelfs een kadobon van een zakenrelatie. Leuke extraatjes zo aan het eind van het jaar.

3 opmerkingen:

Vlijtig Liesje zei

Goed dat je het zo positief kunt bekijken, dat het kerstdiner makkelijker wordt!

Mijn kinderen hebben maar twee weken vrij! Die beginnen maandag 3 januari alweer.

gerrie zei

Gek hé? Een Kerstdiner doen we al jaren niet meer. Je komt kogelrond van tafel en de volgende dag zit het nog niet mee. Ik maak een lekkere stoofpot (zoiets als babi pangang) en doperwtjes en rijst.
Ijs toe, met veel kleine versierdingen op tafel. Ook advocaat. Kleinzoon wilde vorig jaar ook een beetje "gele vla", nou een kwart theelepeltje dan.
Er moest een nieuw schaaltje ijs komen want de gele vla was toch erg vies. Als volwassenen hebben we er wel plezier om gehad. Dit neemt hij dus echt niet weer.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Mama Monique zei

Ai ai ai... wat een ellende! Herken het wel hoor, die overdadigheid; ook hier gaat dat geregeld mis! Maar zoals Vlijtig Liesje ook al zegt: gelukkig heb je er een positieve draai aan kunnen geven.

Wens je graag veel succes met het in elkaar draaien van het diner, natuurlijk hoop ik voor jullie op een paar fijne feestdagen en bid jullie tenslotte een gezegend 2010 toe. Een liefdevol jaar toegewenst!