30 december 2009

Logeren, klussen en groeispurt

De kinderen zijn eergisteren bij opa en oma gebleven en voor hen is deze logeerpartij altijd feest! En wij genieten even van een rustig huis, van lekker in je bed liggen zonder dat er kinderen of knuffels in bed ploffen, van opruimen en dat alles dan ook netjes blijft, van eten zonder gekibbel en getrap onder de tafel, van lekker in gedachten bezig zijn en rustig met elkaar kunnen kletsen.

En naast genieten hebben we ook het laatste stuk van onze zolderkamer behangen (al is dat achteraf ook genieten :-), vinyl uitgezocht voor op de vloer, lekker rustig door de kringloop gelopen (en een mooie stormlamp gekocht, noodvoorziening voor als de stroom ooit uitvalt ;-), kortingsstickers bij bouwmarkten nuttig gebruikt voor noodzakelijke aankopen als vloerdelen voor onder het vinyl. Nog even verfen en sauzen en dan komt 't grut straks weer thuis en dat is ook genieten! Ze lijken altijd ineens weer een stuk groter als je ze even niet gezien hebt.

En groter zijn ze zo-wie-zo al. Op de één of andere manier hebben ze alledrie een groeispurt gehad en dat is bij ons thuis een nieuwe ontwikkeling. Onze kinderen groeien namelijk altijd langzaam maar gestaag, volgen de onderste groeilijn en vooral dochter doet soms zo lang met haar kleding dat ik het wel te klein kan kijken! Omdat ze niet erg groot zijn voor hun leeftijd ben ik blij dat ze eens een spurtje hebben gemaakt, maar daardoor zijn bij de oudste twee veel kleren ineens te klein. Ik had gelukkig nog een aantal (gekregen of op rommelmarkten gekochte) winterjassen liggen voor de oudste zoon en de jongste kon zo de jas van zijn broer aan. En het komt mooi uit dat deze groeispurt samenvalt met de uitverkoop en de eindejaarsgratificatie ;-) Voor de scholen beginnen moeten we dus shoppen om de kledingkasten weer wat aan te vullen. Eens kijken hoeveel winkels we inkunnen voordat het gekerm begint, ze hebben alle drie ons hekel-aan-winkelen-gen meegekregen :-)

5 opmerkingen:

Karien zei

Kunnen wij die opa en oma niet eens lenen om onze kinderen te laten logeren?

plukdedagsandra zei

Hey Jente,

Hier waren er vorige nacht ook 2 meiden uit logeren bij de meter.
En zo veel stiller dat het hier plots was.
Ze zijn nu weer terug.
Ik vind dat wel een beetje raar als er één of meerdere uit logeren zijn. Gelukkig is het meestal maar voor één nachtje.

Fijn eindejaar,
Sandra.

Vlijtig Liesje zei

Dat hebben de kinderen goed gepland! Want het is nu overal ook flink uitverkoop.

Mama Monique zei

Hier staat het gelukkig even stil met onze knul. Hij heeft het juist net andersom. Vooral met schoenen is dat een ellende, kan ik je vertellen :o(

Zijn jullie al klaar voor de komende jaarwisseling? Hoop van harte dat het een mooie en gezellige mag worden. Een mooi en creatief consuminder jaar toegewenst!

NoeKs blogt... zei

oh, wat lekker he, even zonder kinderen! ik vind het altijd heerlijk en saai tegelijk ;)