10 september 2010

Een boel verwennerijen

Wow... wat een feestelijk gevoel kreeg ik toen ik de mailbox opende :-) Dank jullie wel voor alle felicitaties! We kregen mijn schoonouders en zwager op bezoek en hebben een gezellig avondje gehad. Er staan verschillende bosjes bloemen in de kamer, erg gezellig. Jullie mogen er ook even van meegenieten :-)


Ik werd best verwend de afgelopen tijd. Zo kreeg ik van Franca een mooi boek dat ik van haar mocht lenen zomaar kado! Ik was blij verrast, want dit had ik natuurlijk niet verwacht! Ik ga er binnenkort eens lekker voor zitten, nieuwe inspiratie opdoen. Jullie zullen er vast nog van horen.


Van Judith kreeg ik via de post een P.I.F.-cadeautje. Ze had 't al op haar blog gezet dat ze de pakjes de deur had uitgedaan, dus ik wachtte zo ongeveer onder de brievenbus ;-)


Ze had een mooie en handige ovenhandschoen voor me gemaakt. Die hangt nu in de keuken (al is het bijna jammer om hem te gebruiken omdat 'ie zo mooi is...) Nogmaals bedankt, Judith.

Voor wie er niet zo mee bekend is: P.I.F. betekent Pay It Forward. Je krijgt een cadeautje van een medeblogster en op jouw beurt zoek jij weer drie mensen die jij kunt verrassen met een pakje. Hiernaast stuur je een verrassing terug naar degene van wie je het pakje kreeg. Het leukst is natuurlijk om een zelfgemaakt cadeautje te sturen (maar volgens mij hoeft dat niet persé).

Dus... wie mag ik verrassen? 
Wanneer meer dan drie mensen zich melden, dan trek ik maandag drie lootjes. 
Zo kunnen ook de mensen die dit berichtje later lezen een kansje wagen.

Nog een leuk cadeautje kwam uit Afghanistan, een handgeborduurde pannenlap met een malle kameel. We moesten er wel om lachen hoe lichtvoetig hij door 't leven huppelt ;-) 


De kameel trekt zich niet zoveel aan van politiek en 't dagelijks leven van de borduurster... Dit werkstukje is één van de artikelen die gemaakt worden bij een project waar weduwen handwerk kunnen maken en verkopen zodat ze wat inkomsten hebben.

Allemaal blije dingen, het ziet er gezellig uit en ik geniet er van. Maar het is zo betrekkelijk... Ik had dit bericht al getypt toen we een telefoontje kregen met een zwaar bericht over een dierbaar familielid. Het voelt zo dubbel: met een soort van pijn in je hart toch genieten van die prachtige bos bloemen... Vreugde en verdriet, blij zijn en pijn voelen om iemand. Het is er helaas vaak naast elkaar, net of vreugde en verdriet hand in hand gaan.

De foto's zijn gemaakt met de camera van de buren, ik kon het niet langer 'aan' zonder foto's en heb een toestel geleend voor een dagje... 

9 opmerkingen:

Johanna zei

Leuk om zo verwent te worden, die bloemen zeg geweldig. Jammer dat het geluk dan altijd weer te niet wordt gedaan door verdriet.

plukdedagsandra zei

Het leven is zo. Mooie blije dingen wisselen af met minder mooie soms zware dingen.
Van hier uit nog van harte gefeliciteerd Jente.

Groetjes, Sandra.

Herma zei

Heerlijk toch om zo verwend te worden.
Ga er lekker van genieten.
Fijn weekend.

Groeten Herma

Anoniem zei

Soms is het contrast inderdaad zo scherp! Dan proef ik wat het (wat ouderwetse woord) gebrokenheid betekent. Mooi, blij en gelukkig zijn bijna altijd in gezelschap van zorgen (gelukkig niet altijd!). Ondanks dat kan ik dan meestal wel 'dankbaarder genieten' van wat ik iedere dag weer ontvang. Ik hoop dat jij dat ook kunt!
Sterkte!

Mariella

Lotte zei

Ik had je net snel mijn mailtje opgestuurd voordat ik dit berichtje nog eens goed doorlas.....wat naar zo'n verdrietig bericht.
Wat kun je blijschap en verdriet dan zo in hetzelfde hart voelen!

Sterkte!

het lieveheersbeestje zei

Wat is het toch gek in het leven Jente, zo heb je plezier en zo val je weer op aard neer... Ik wens jullie veel sterkte toe met je familielid!
De handschoen en de kameel zijn superleuk, echt een vrolijke frans dat dier! Als je het ziet ga je glimlachen he?!
Ik wil wel met je Pay it forward meedoen, dat heb ik ook al eens met Mama Ilse gedaan en was heel leuk.
Dat boek heb ik ook gelezen en daar kwam veel, heel veel, inspiratie vandaan! Veel leesplezier er mee, ik denk dat het echt iets voor jou is!

wilmi zei

Gefeliciteerd met jullie tien-jaar-getrouwd-stel-zijn! mooie bloemen heb je gehad. Kan me voorstellen dat je die even op de foto moest zetten! En wat naar en verdrietig voor jullie dat er slecht nieuws kwam. Inderdaad, vreugde en verdriet staat soms dicht naast elkaar en komt jammer genoeg, hoe ouder je wordt, steeds meer voor om je heen.. Sterkte ermee!
groetjes en goed weekend!

meiske zei

Het boek "groen,groener,groenst"leest lekker weg. Ik heb hem van de bieb geleend. Je doet er leuke ideen in op.
je hebt mooie cadeaus gekregen. Leuk, het PIF projekt. Ik heb volgens mij ooit een film gezien die Pay it forward heet. Doe ieys goed voor een ander en het komt vanzelf bij je terug.

Verdriet en blijdschap ligt dicht bij elkaar. Sterkte voor wie het toekomt.

Fijn weekend nog ( wat er nog van over is ).

Vlijtig Liesje zei

Het geeft inderdaad wel precies het leven aan: het mooie naast het moeilijke.

De bos bloemen is schitterend, net als de ovenwant. Ik kan me voorstellen dat je hem bijna niet durft te gebruiken.