4 september 2010

Een snelle krabbel...

De afgelopen week ben ik vrij 'bezig' geweest met allerlei meer & minder belangrijke dingen. Van bloggen en reageren op mailtjes en andere blogs kwam het niet zoveel. Ik lees wel stilletjes mee hoor, maar merk dat ik me soms wat schuldig voel omdat ik niet zo vaak reageer (terwijl dat juist zo leuk is, ik geniet zelf ook altijd van de berichtjes die worden achtergelaten dus daarom zeg ik het toch even :-). Ook nu komt het niet van een uitgebreid berichtje, daarom een 'snelle krabbel' met wat leuke, duurzame producten die ik de afgelopen tijd tegen ben gekomen...
  • Bij veel winkels in Nederland kun je hele leuke kaartjes kopen van Fairmail. De foto's op de kaarten zijn gemaakt door (straat)kinderen in Peru en India en de helft van de opbrengst is voor hen bestemd. Zelf vind ik de kaarten een mooie uitstraling hebben en wat leuk is, is dat je op de website ook kunt zien hoeveel de jongeren verdiend hebben met hun foto's.
  • Heb je zin in een goedkope 'groene daad' dan kun je gratis fairtrade (riet)suiker uitproberen, klik hier voor meer info.
  • Bij Blokker zijn sinds kort afwasbakken en emmers te koop gemaakt van gerecyclede PET-flessen. 
  • En bij de AH kun je duurzaam gevangen tonijn in blik kopen, een veel voorkomende soort die met de hengel gevangen wordt zodat er geen bijvangst is.
  • Wil je een interessante film zien over hoe het achter de schermen gaat met het eten in Europa, dan kan ik 'Feed The World' aanbevelen. Afgelopen week heb ik hier een stukje van gezien en besproken met een aantal mensen. Ik vond het nogal confronterend wat er verteld werd, bv. dat in Zwiterseland ongeveer driekwart van de benodigde hoeveelheid graan geïmporteerd moet worden om de bevolking te kunnen voorzien, maar dat het grootste gedeelte van dit graan uit India komt (waar miljoenen mensen dagelijks honger lijden). Verder ging het over gen tech zaad, het dumpen van voedsel op de Afrikaanse markt... ik werd er wat depri van, omdat je niet goed weet wat je er aan kunt doen. Je helpt mensen in arme landen vaak niet door bepaalde producten dan maar niet meer te kopen, maar door het te blijven kopen stimuleer je dat de situatie zo oneerlijk blijft (en dan voelt het alsof ik een soort van medeplichtig ben...) Een aanrader als je er verder over na wilt denken en het er voor over hebt dat je wat depri kunt worden. Ook hier vond ik een linkje van...
Ook de komende week ben ik (denk ik) wat minder aanwezig. Mijn vriendin uit Afghanistan is op verlof en we hebben de afgelopen week fijn bij kunnen praten, met een lekkere kop koffie erbij. Ik had bedacht dat het leuk zou zijn om bij een inloopmiddag (waar ze presentaties hoopt te geven over haar werk) een tafel neer te zetten met spulletjes van 't V.liegertje en zo wat extra te verkopen voor de projecten waaraan ze werkt. Om te kunnen verkopen moet er ook wat aanbod zijn, dus dat wordt even flink knippen en naaien :-) Leuk om zo aan de slag te gaan!

7 opmerkingen:

janneke zei

ha jente
ik miste je al ;-)
(ik had een oproepje voor vega recepten en was zoooo benieuwd naar die van jou!)
maarre... doe lekker rustig aan; reacties zijn altijd leuk natuurlijk, maar ik weet dat veel lezers ook nadenken over wat in blogs geschreven wordt zonder meteen te reageren!
liefs, janneke

Judith zei

leuk al die dingen die je weer in elkaar moet gaan knutselen.. een nuttig doel toch!

janneke zei

ha jente!
ik stuur je even een glimlach (en een knipoog...)
bedankt voor je reactie en ga nu lekker van het weekend genieten (ga ik ook proberen te doen ;-)

Diana zei

Take it easy meid.... En veel plezier met de vriendin..

Ons gezin en de Stichting zei

Veel succes met de inloop/presentatie en alle voorbereidingen. Hopelijk levert het een leuk bedrag op voor het werk van je vriendin.

Lotte zei

goede tip van die kaarten,ik ga straks even op de site kijken.

Voel je vooral niet schuldig hoor, het is leuk om te bloggen maar kost ook vaak veel tijd om te reageren enz.
Daar heb je vast niet altijd de tijd en energie voor.

leuk dat je je spulletjes kan verkopen straks, succes met het maken.

mooi initiatief trouwens! 't vliegertje.

groetjes

FairMail Cards Peru zei

Leuk dat je FairMail ontdekt hebt. De nieuwe kerstkaarten staan sinds vandaag ook online!