26 maart 2009

Kapucijners met piccalilly

Een poosje geleden heb ik eindelijk de pot kapucijners die in kelder stond open gemaakt. Omdat ik geen aardappels mag eten, zocht ik iets om af en toe wat extra zetmeel en voedingsstoffen binnen te krijgen. Maar ik kon geen piccalilly vinden die soja-vrij was en de pot bleef staan. Laatst vond ik eindelijk een pot 'goede' piccalilly en kon ik het recept proberen. Ik zag trouwens dat de ingrediëntenlijst eigenlijk vrij simpel is, misschien iets om zelf te maken de volgende keer?

Het eten viel in de smaak en we hebben allemaal lekker gegeten, voor ieder wat wils, snel klaar en lekker voordelig. Wat stond er op tafel? Kapucijners, ijsbergsla met stukjes augurk, een bakje met plakjes komkommer, gebakken aardappels (over van de dag ervoor), piccalilly en gebakken spekjes. Het leuke was dat iedereen een eigen variatie kon kiezen en dat de borden zonder gemopper leeggegeten werden, behalve van de jongste (maar dat telt niet want die is wat groenten eten betreft vol overgave drie)

1 opmerking:

Christina zei

Piccalilly is inderdaad heel makkelijk zelf te maken, google maar eens op recepten. Je moet alleen de potten echt even laten staan, minstens een maand, voor het lekker is. Ik maak het vaak als de moestuin teveel groente van 1 soort oplevert, of als ik in de zomer op het eind van de zaterdagmarkt een tas groente voor een prikkie kan kopen.