26 maart 2009

Schoolproject

Gisteren een flinke stapel spelletjes- en knutseldozen uitgezocht en opgeruimd. Er komt schot in de zaak :-) Gelijk twee tasjes gemaakt voor de rommelmarkt op school. De kinderen hebben een projectweek gehad rond het boek: Een hoed voor Iwan. Ik kende het boek zelf niet, maar het gaat er in het kort over dat iedereen een eigen 'hoed' heeft, die hoed staat in het boek symbool voor waar je goed in bent. Iedereen is ergens goed in en iedereen kan iets anders. Mensen praten elkaar soms allerlei hoeden aan 'dat vind ik nou net iets voor jou' terwijl je dat zelf helemaal niet zo ziet. Dan loop je met een hoed die niet bij de past en dat kost erg veel energie. Je mag er zijn met de hoed die jij (van God) hebt gekregen en je mag ontdekken welke hoed dat is. Niet alleen leerzaam voor de kinderen om daar eens over na te denken ;-)

Op allerlei manieren zijn ze bezig geweest. Ze mochten ook een eigen pet versieren met hun eigen talent. Wij hebben een knappe spoorwegbouwer in huis en een lieve dierenverzorgster in dop:


Leuk om te zien hoe ieder kind zo gewaardeerd werd om zijn of haar eigen 'knappe' kanten en dat de kinderen dit ook bij elkaar leerden zien en waarderen. Vanavond was de afsluiting met o.a. het bewonderen van de werkjes en een rommelmarkt voor de Clini Clowns, die hun talent gebruiken om zieke kinderen even blij te maken. Met lege handen thuiskomen is beslist geen talent in huize Jente en die twee tasjes die de deur uitgingen zijn er nu met andere inhoud weer ingekomen (maar leuk, leuk, leuk...)

We waren vrij laat thuis, door- en doornat tot aan mijn kleine teen na de -tigste regenbui vandaag. De kinderen nog even lekker koekjes gegeten die ik ook op school had gekocht, pakje drinken erbij om het extra feestelijk te maken. En nu moet ik nog maar eens kort aan de slag gaan, mijn huishoudtalent inzetten, uh... ontplooien om hier de laatste dingen aan kant te maken. Zou bloggen ook onder talenten vallen? Dan ben ik net in ieder geval nog even goed bezig geweest ;-)

3 opmerkingen:

het lieveheersbeestje zei

Hoi Jente, wat ben je nog druk bezig tijdens het inruimen van je huis..tjonge! Dat met die petjes is een heel leuk idee zeg! Ik denk dat het moeilijk is voor veel kinderen om hun talenten te zien, maar ze weten vaak wel wat ze leuk vinden. Heel goed gedaan!

Hadasse zei

Wat leuk zeg! Ik heb al meer over dat boek gelezen, toch nog eens verder naar kijken, ik hou erg van dat soort boeken ;-)
En bij ons is er vanavond een voorjaarsmarkt op school, waarvan ze de helft van de opbrengst aan de cliniclowns geven, dus het gaat goed met de cliniclowns ;-)
Bij Job hadden ze 'heitje voor een karweitje' (ken je dat?)georganiseerd, Job heeft dus druk gekarweid en 'heitjes' verdiend, dat is wel iets voor Job, dus erg leuk! Leuk wat de scholen verzinnen vaak! ;-)

Christel zei

Ja, natuurlijk valt bloggen ook onder talenten. En daar heb je zeker een groot talent voor. Je schrijft erg leuk en de foto's zijn super.