6 maart 2009

Vroege strijk

Vanochtend vroeg heb ik me al bijzonder nuttig gemaakt. Bij het opnemen van de meterstanden bleken beide meters verbruik te laten zien. Het lijkt er op dat de maatschappij ons toch op dubbeltarief heeft aangesloten (of lopen beide meters altijd? Geen idee). Ik heb al een mail gestuurd om te vragen hoe dit zit, bellen naar het gratis informatienummer lukte nl. niet vanaf mijn mobieltje. Maar het leek me een mooie kans om eens te testen of dubbeltarief voor ons zinvol zou zijn. Dus wasmachine 's nachts aan en ik heb deze week twee keer vlak voor zeven uur staan strijken. Eerlijk, ik was nog nooit op het idee gekomen om zo vroeg aan de strijk te gaan tot ik Teunies blogbericht las. We moeten er toch vroeger uit, omdat we samen willen eten voordat mijn man half acht de deur uit gaat. Even een kwartiertje snel strijken... en het bevalt me ook nog! Normaal doe ik een keer zolang over de strijk, omdat ik tegelijkertijd TV sta te kijken. Nu vliegen de broeken en shirts over de plank ;-)

En toen ik vanochtend toch bezig was heb ik gelijk drie broeken gerepareerd met opstrijkbare spijkerstof. Ideaal om kleine slijtplekken op te lappen en je ziet er bijna niets van omdat ik het aan de binnenkant 'plak'. Voor zo'n 3 euro heb ik nu al bij vijf broeken de levensduur verlengd en ik kan er nog minstens zes oplappen. Zeker met de jongens erg handig, want alleen de knieën slijten en ik vind het zo jammer om dan een hele broek weg te moeten gooien.

Nu nog even verder aan de slag. Vanmiddag gaan we weg, ons jaarlijkse 'weekendje' weg met de vriendengroep van mijn man. Hij kent veel mensen al van de kleuterschool. Veel verjaardagen worden nog gevierd en we doen één keer per jaar iets leuks. Stadje O. wordt in de loop van de middag overspoeld met kleinkinderen die komen logeren bij de opa's en oma's die nog steeds op hun vertrouwde plek wonen. In de loop van de dag erna worden ze weer opgehaald. Eigenlijk dus maar een dag weg, maar het voelt echt als een heel weekend!

4 opmerkingen:

het lieveheersbeestje zei

Dat wordt heel gezellig Jente, kan ik zo wel 'zien'! Heel veel plezier hoor! Wat een goed idee,van die opstrijkbare spijkerstof! Hier lopen er ook vier altijd, ja altijd, in een spijkerbroek rond en ik wordt soms helemaal dol van al die gaten. De jongens gaan er rustig mee naar school, 'das cool mam' zeggen ze .. ahem. Maar ik probeer er in iedergeval nog wat aan te repareren. Toen ze kleiner waren kon ik er nog wel een zak opzetten die op de achterkant zat, maar dat willen ze niet meer. Gelukkig spelen ze nu altijd buiten in een oude broek (mét gaten haha!). Het gaat dus beter als ze ouder worden en zuiniger op hun kleding; er is hoop voor ons moeders! Trouwens ik strijk ook altijd 's morgens rond half zeven. Dat is net tussen het vertrek van manlief en het begin van het ochtend ritueel van de kinderen. Gaat prima!

N(euro)otje zei

Ik knipte altijd van erg versleten en niet meer op te lappen spijkerbroeken de pijpen af. De kinderen hadden zo voor de zomer altijd een hele verzameling korte broeken waar ik me niet druk om hoefde te maken.

Franca zei

Hallo Jente,
opstrijkbare spijkerstof, wat een supergoed idee! Ik had van die opnaaibare figuurtjes, maar dat kon alleen voor de kleintjes. Later werden ze( net als bij N(euro)tje) nog als korte broek gebruikt.
groetjes, Franca.

esther zei

hoi, hoi, net gelezen dat je opstrijkbare spijkerstof voor de broeken gebruikt. Ik heb 3 jongens met vele spijkerbroeken met knie-gaatjes/gaten. Waar kan ik die opstrijkbare spijkerstof kopen?
Ben er al lang naar op zoek want ik blijf aan de gang op die naaimachine...


groet esther: esther.even@planet.nl