8 april 2009

Een kijkje achter de schermen

Het is alweer even geleden dat ik getagged werd door Maureen van Jikke's. Een leuke verrassing! De spelregels zijn: Beantwoord de vragen op je blog. Vervang 1 vraag door een eigen vraag en voeg een eigen vraag toe en tag 8 andere personen. Nou en dan volgt een hele waslijst vragen.... Ik ga er maar voor zitten en neem zelf ook maar een kop koffie :-) Een kijkje achter de schermen bij Jente.

Wat is op dit moment je obsessie?
Wanneer ik zelf gebakken heb: de koektrommel...

Wat draag je nu?
Spijkerbroek, limegroen shirt met daarover een zwart overslagshirt en een vrolijke kralenketting.

Doe je vaak een dutje?
Nou... eigenlijk vaak na het eten. Als ik m'n dochter naar bed breng ga ik vaak even naast haar liggen. We lezen en bidden samen, kletsen nog wat en vaak doe ik dan even een kort dutje. Zij vindt het super en ik geniet ook van dit momentje 'geborgenheid'. En daarna kan ik er weer even tegenaan: de afwas, de strijk, mijn geblog...

Wie heb je het laatst een knuffel gegeven?
M'n man die net is weggegaan naar een studieavond in de kerk.

Wat wordt het avondeten?
Morgen is het P-dag. Dochter heeft dan turnen en we komen laat thuis. P is bij ons vaak patat, maar morgen denk ik pizza.

Wat zou je willen veranderen?
Onze manier van leven. Ik zou graag meer als gezin willen betekenen voor anderen. We denken er serieus over na om ons aan te melden voor pleegzorg. Verder zou ik meer zelfvoorzienend willen leven, minder het milieu belasten, minder de rekening van ons bestaan hier doorschuiven naar de derde wereld landen. Er is zoveel onrecht op dit vlak, maar je kunt als mens soms ook zo weinig doen. Daarom denk ik na over alle kleine beetjes die we wel kunnen doen en probeer hier invulling aan te geven, bv. ecologisch schoonmaakmiddel gebruiken, spullen tweedehands kopen, wat ik over heb weggeven of verkopen i.p.v. weggooien, adoptie kind of projecten in ontwikkelingslanden steunen.

Wat heb je het laatst gekocht?
Een stapel kleren voor mijn dochter bij een tweedehands winkeltje in het centrum. Ik was er samen met een buurvrouw en het was super gezellig. Jammergenoeg paste bijna niets en kan ik weer terug...

Welk weerstype is jouw favoriet en waarom?
Ik kan eigenlijk overal van genieten, ieder weer heeft zo zijn charme. Het klinkt gek, maar tegen een flinke storm infietsen (wel zonder onweer graag ;-) en weten dat je straks thuiskomt geeft me zo'n intens blij gevoel, knokken, genieten van de turbulentie in de lucht, alles in de strijd gooien en daarna helemaal genieten dat je het gered hebt!

Waar luister je nu naar?
Tussen kunst en kitsch (gaap), omdat ik geen zin had om de TV uit te zetten. Mijn favoriete detective serie begint zo. Ik ga dan al kijkend de was wegwerken. En de regen die tegen de ramen tikt.

Hoe laat sta je gewoonlijk op?
Door de week om kwart voor zeven.

Zeg iets tegen de persoon, die jou getagged heeft?
Maureen, ik geniet erg van je blog, van je gezinsleven waar je soms over schrijft, van de mooie dingen die je in je schaarse vrije tijd maakt! Super dat je hier de tijd en creativiteit voor hebt en dat je er ook nog van wilt delen in je blog. Bedankt hiervoor!

Favoriete vakantieplek?
De combinatie van gezin, zon, tent, camping, bergen bevalt me erg goed. De laatste jaren was het vooral gezin, tent, camping en dit jaar wil ik absoluut de zon ook weer in dit rijtje hebben. Op naar Zuid-Frankrijk, als het even kan!

Welke films kan je keer op keer bekijken?
Pff... ik kijk eigenlijk nooit films, niet genoeg zitvlees. Ik ben wel gek op engelse detectives als Midsummer murders, Inspector Frost.

Wat is je favoriete theesmaak?
Pepermunt, liefst van blaadjes uit eigen tuin. Verder ben ik een onverbeterlijke koffieleut :-)

Wat lees je op dit moment?
Niet veel bijzonders, de krant en ik lees de kinderen voor. Het is eeuwen geleden dat ik eens lekker op de bank zat met een boek op mijn schoot.

Wat geeft je op dit moment het meest plezier, maar waar je ook schuldig over kan voelen?
Bloggen... heerlijk om zoveel leuks te lezen bij anderen, mooie foto's te zien, digitaal mee te leven. Ik ontspan ook erg van het schrijven van blogjes, een fijne uitlaatklep. Maar het kost altijd meer tijd dan ik dacht, wat had ik allemaal wel niet kunnen doen ondertussen...

Wat is de laatste quot, die indruk op je heeft gemaakt?
"Wat is het gezellig met zoveel mensen aan tafel!!" Toen een vriendinnetje van onze dochter kwam logeren. Thuis eet ze vaak voor de tv met moeder en broer. Het raakte me dat ons gewone leven zo bijzonder kan zijn en het maakte me dankbaar dat we kunnen delen van ons 'gewoon' gezin zijn.

Welke vaardigheid zou je willen hebben, wat jezelf betreft?
Efficiënter met mijn tijd omgaan en gewoon eens flink aan de slag gaan, minder uitstelgedrag.


Ik smokkel wat met de regels. Er wordt momenteel vrij veel getagged met awards of vragenlijstjes. Een aantal van mijn potentiële 'slachtoffers' is inmiddels al voorzien van een tag-opdracht. Ik doe wat ik vroeger vaak met kettingbrieven deed: mijn 'verplichting' nakomen aan degene voor mij in de rij en hem dan in mijn bureaula laten liggen :-)

6 opmerkingen:

Anoniem zei

hier een pleegmoeder (sinds ruim een half jaar)..... het is een geweldig gevoel wat te kunnen betekenen voor een kind dat helaas thuis niet op kan groeien. hier kan hij tot rust komen, opgroeien en zich veilig gaan voelen. we voelen ons blij dat we dat voor hem kunnen betekenen!

Mama Monique zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mama Monique zei

Wat heerlijk om even bij je achter de schermen te mogen kijken. En wat verrassend om bekende termen tegen te komen. Ik noem er wat: bidden met de kleine, man van huis naar de kerk, Midsummer Murder, Frost, (Lewis zeker ook?), zelfvoorzienend leven...

Leuk om je weer een beetje beter te hebben mogen leren kennen ;-)

Franca. zei

Hallo Jente,
Leuk je zo te leren kennen.
Wat klinkt het naar bed brengen van je dochter genoeglijk, de kindjes boffen met zo'n mama.
groetjes, Franca.

Maureen zei

Leuk en mooi om te lezen en je zo een beetje beter te leren kennen.
Het op deze manier kindjes naar bed brengen, herken ik helemaal.
Ik leg Thijs neer in zijn co-sleeper naast ons bed. Ondertussen ligt Micha aan de borst. Ik lees een verhaaltje, doe het lampje uit en zo vallen ze in slaap en soms, soms ben ook ik in slaap gevallen.....

Liefs,
Maureen

Freekje zei

Hoi Jente, leuk om deze tag te lezen, sommige dingen zijn wel herkenbaar, andere weer een inspiratie. Groetjes Freekje, fijne zondag!