20 april 2009

Lammetje in de klas

Lammetje, lammetje in de wei.... in gedachten neuriend en vol verwachting liepen we naar buiten. Om één van die wollige, krullige lammetjes op te halen. Toen de medewerkster van de kinderboerderij het hek opendeed, liep er een klein geitje naar buiten. 'Kijk, hier is het lammetje, ze loopt gewoon achter je aan!!' (stilte) 'Uhhhh.... o ja.... '(stilte) 'We dachten eigenlijk aan zo'n wollig lammetje' 'Oh, maar dit is ook een lammetje hoor! Zo mak als het maar kan.'

Ach, wat maakt het ook uit. Het geitenlam hobbelde inderdaad achter ons aan en het was super om die kleuterkoppies te zien! Het geitje kreeg de fles, liep een rondje door de klas en werd door zo'n 90 paar handjes geaaid.

Geitje teruggebracht, missie volbracht. Geen toestanden in de auto, geen vangacties op straat, niets van dat alles (wat ik stiekem had bedacht). Het was in één woord fantastisch, zelfs dat momentje dat ik hem even vast moest houden omdat collega-moeder-en-organisator in de auto ging zitten. 'k Kreeg zelfs even spijt dat ik het vasthouden van 't beestje in mijn dierenhuiver had afgeschoven ;-)

Verder de laatste puntjes op de i gezet, woensdag wordt het vast een super lentefeest!

Geen opmerkingen: