14 april 2009

Mini-moestuin en kokende kids

De afgelopen dagen hebben we genoten van het mooie weer, het paasfeest, van de tuin, van bezoek van vrienden, bezoek aan familie. Wat impulsief hadden we gisteren besloten om naar een paasvuur te gaan kijken bij opa en oma, gelijk gezellig om elkaar even te zien. De kinderen vonden het prachtig, een hele belevenis voor ze en voor mij trouwens ook. Ik had nog nooit een paasvuur gezien, in de streek waar ik ben opgegroeid kennen we die gewoonte niet. Op de terugweg zagen we nog 10 grotere en kleinere vuren. Uiteindelijk waren laat thuis en was het vanochtend weer op tijd opstaan. Dat ging met enige moeite en de sfeer is niet de hele dag even gezellig :-). Om er wat van te maken mochten ze iets kiezen uit het kinderkookboek. Na enig overleg hebben de oudste twee zich uitgeleefd om een voorgerecht te maken:
Dochter kwam vanmiddag helemaal blij van haar kamer, de bonen die ze een tijdje geleden had gezaaid waren boven gekomen. Veel later dan de courgette en tomatenplantjes die ik tegelijk had gezaaid, snapte ze maar niets van en kon zich er behoorlijk over opwinden ;-). Maar nu dan toch...
Als ze straks te groot worden (... en dat zit er dik in met stokslabonen ;-) gaan ze de tuin in. Hebben de eerste planten al een mooie start gemaakt. De rest gaat direct in de volle grond.


Ik vind het zo mooi om te zien hoe de nieuwe blaadjes uit die oude boon komen, net of ze naar buiten gluren. De bessenstruiken, die we op het laatste moment nog uit onze oude moestuin hebben gehaald, hebben de abrupte verhuizing overleefd en er zit zelfs veel bloesem aan. Als alles meezit dus aalbessen en kruisbessen dit jaar, lekker om jam van te maken.

2 opmerkingen:

Mama Monique zei

Ziet er leuk uit hoor en het lijkt me inderdaad heerlijk om die planten in bloei en straks in vrucht te zien staan. Wie weet mogen wij er dit jaar ook van dichtbij van genieten ;-)

het lieveheersbeestje zei

Leuk he, die paasvuren! Hier hebben we ze ook niet veel meer hoor, en mijn kinderen hebben ze nog nooit gezien..erg eigenlijk.. Wel zaten wij hier heerlijk in de brandlucht van de duitse paasvuren (1e paasdag) zoals altijd, hebben we toch nog wat gehad, haha! Rook je dat bij jullie ook? Zo ver zitten jullie niet bij ons vandaan.. De komkommer-wortel schijfjes zijn super lekker! Leuk idee! En ik was ook al van plan om bonen en zonnebloemen te planten, ergens had ik gezien dat je dat in eierdozen kunt doen, ik hou je op de hoogte..