1 april 2009

Lolly's

Gisteravond ben ik samen met dochter direct na het eten op de fiets gestapt. We hebben een hele tas vol lees- en kijkplezier opgehaald bij de bieb. Dochter wil haar kookkunsten graag ontwikkelen, helpt me af en toe een handje (geen bezwaar tegen, kun je niet vroeg genoeg mee beginnen :-) en wilde graag een kinderkookboek. Een super leuk kookboek voor jonge kinderen gevonden: kijkkookboek van het kindercafé.

We hebben vanmiddag een recept uitgeprobeerd: zelfgemaakte lolly's. OK... het is geen verantwoorde warme maaltijd of hartig lunchgerecht. Maar we houden hier wel van wat lekkers in huize Jente en daarom hebben we ons hieraan gewaagd. Het is verrassend eenvoudig: suiker langzaam opwarmen tot het gekaramelliseerd is. Zelf op een plaat gieten (heet!), stokjes erin laten leggen door de kinderen. Af laten koelen en dan maar likken.


Ik had er nog een beetje limonadesiroop bij in gedaan om er wat extra smaak aan te geven, maar dat verdween in de karamelsmaak. Van ca. 200 gram suiker kun je ongeveer 12 lolly's maken.

7 opmerkingen:

Mama Monique zei

ok... niet verantwoord...

Maar wat simpel!

(waren ze ook nog lekker?)

jente zei

En of... we gaan dit zeker vaker doen.

willeke zei

Tja, het is dan misschien snoep, maar als ze koekjes en cakejes bakken, dan is dat misschien ook niet goed... Gewoon lekker lolly's maken, dus!

het lieveheersbeestje zei

Leuk zeg! Laat ik nou net een doos met duizend (ja; 1000!) dikke saté stokjes gered hebben van de schoolopruiming! Hmm, het is niet gezond, maar toch wel verantwoorder dan de loly's uit de winkel want er zitten geen kleur- geur- en smaakstoffen in, geen houdbaarheids chemicaliën e.d...
Wij gaan dit ook doen! Bedankt voor de tip!

Maureen zei

Leuk, ga ik in de vakantie eens proberen....vinden ze vast helemaal geweldig!

Karien zei

He, ook leuk inderdaad. Voor het afscheid van mijn dochter met turnen had ik ook suiker gecaramelliseerd, en dan heel voorzichtig op bakpapier met schrijfletters gegoten: tot ziens. Iedereen mocht er een stukje afbreken. Mogelijkheden eindeloos, kosten heel laag, populariteit hoog!

Sophie zei

Haai, echt heel leuk!

Wij hebben ze zelf ook gemaakt en het was leuk en heel lekker! :)
Je moet echt doorgaan met je blog van hij is echt heel handig en leuk.

Groetjes Sophie