10 april 2009

Klussen in de tuin

We zijn dit weekend veel bezig geweest in de onze tuin. Gisteren hebben we (nou ja we... mijn man en zwager...) een afdakje gemaakt achter de garage. Daar zit tussen onze huiskamermuur en die van de buren een soort inham, die we nu gedeeltelijk overkapt hebben. Zo hebben we wat extra bergruimte voor de buitenspullen en we kunnen er 's avonds zitten, lekker in de luwte en beschut onder een dak. We willen een roos en een klimhortensia die al in de buurt groeien langs de rand laten groeien, zodat het een gezellig, groen hoekje wordt.

We hadden geluk, al het hout dat we nodig hadden was flink in de aanbieding. En een leuk detail is dat we een deel van ons oude huis erin verspijkerd hebben. Na een grote verbouwing hadden we lange grenen planken over, 85 jaar oud en super-kwaliteit. Bij de verhuizing werd er wel wat gebromd dat dit nou ook mee moest. Maar we vonden het erg jammer om zulke goede planken weg te doen naar de stort en hebben er nu veel plezier van. Dubbel plezier omdat het ons ook herinnert aan ons oude huis en ons leven daar. Kunnen we nog eens terug denken als we er met een glaasje wijn naar zitten we kijken 's avonds...

En vandaag zijn we flink in de tuin aan de slag gegaan om een paar dingen te veranderen. Mijn andere zwager heeft hierbij geholpen. Mijn schoonzusje en neefje kwamen onverwacht mee en ze stonden veel vroeger dan afgesproken voor de deur :-) Erg gezellig maar dan doe je overdag niet zoveel in huis. Daarom heb ik net nog in een snel tempo schoonmaakklusjes gedaan, de was gevouwen en de boel toonbaar gemaakt voor morgen. Op zondag wil ik rustig kunnen zitten en niet overal in huis allerlei klusjes hebben die me aan kijken van: "pak je me aan?"

De tuin wordt morgen in ieder geval een feestje om in te zitten. Er zijn heel wat oude vergroeide struiken verwijderd, andere zijn flink gesnoeid en er zijn wat planten verplaatst. De tuin ziet er veel ruimer en mooier uit, zonder dat we er geld aan uit hoefden te geven. Binnenkort nog een overtollige tuinset ophalen bij mijn schoonouders. We hebben zelf een houten bankje en twee stoelen, maar omdat we nu voor en achter kunnen zitten is dat veel te weinig. We sparen nog even en dan kopen we denk ik aan het eind van de zomer iets, wanneer alles flink is afgeprijsd. En tot die tijd maar op geleend spul, zit vast net zo lekker ;-).

Fijne paasdagen gewenst!

2 opmerkingen:

het lieveheersbeestje zei

Dat lijkt me een heel gezellig tuintje hoor! Ook leuk dat jullie die oude planken nog konden gebruiken! (Zo hebben mijn ouders nog een stek van een klimroos van mijn opa en oma en krijgen wij er ook een stek van..)
Hopenlijk wordt het morgen heerlijk weer en kunnen we allemaal lekker buiten van de vrije dagen genieten.. groetjes en fijne pasen toegewenst!

willeke zei

Weet je wat me nou altijd zo makkelijk, met zo'n afdakje lijkt? Dat je daar was kunt ophangen, desnoods op een rekje. Als het regent, hangt de was toch lekker buiten.