4 april 2009

(Moes)tuin

Wat een heerlijk weer hebben we de afgelopen dagen gehad. Veel buiten geweest, achter de jongens aan geho(bbe)ld. De ene kan net fietsen zonder zijwielen en de ander doet het juist net mèt... er valt er nog wel eens eentje om, builen, schrammen overal... dan moet je wel in de buurt zijn voor een knuffel en een kusje ;-) en ik heb veel in de tuin gewerkt. Ondanks dat we niet veel ruimte over hebben in de borders, heb ik toch wat tomaten en courgettezaadjes gezaaid, hebben we straks toch iets uit eigen tuin. Verder hoop ik dat de aardbeien, de aalbes, kruisbes en framboos aanslaan. Die hebben we meegenomen uit de tuin van ons 'oude' huis (dat nog steeds ons huis is... nog steeds te koop...) Binnenkort een plekje vrij maken voor een paar 'stokken' bonen, die kun je pas in mei zaaien i.v.m. nachtvorst, dus daar hebben we de tijd nog voor. En verder denk ik dat ik op de markt een komkommerplantje koop, dit lijkt me leuk om eens uit te proberen. Weet iemand of dit een 'lastige' plant is? Doet hij het prima op een zonnige plek of moet je ergens speciaal rekening mee houden?

Ik heb me de afgelopen week aangemeld voor een moestuintje bij een complex in de buurt. We fietsten er laatst langs en het zag er erg mooi uit, ik had er echt zin in om zelf een tuintje te hebben. Lekker buiten bezig zijn en groente en fruit uit eigen tuin te kunnen eten. Een klein beetje zelfvoorzienend leven in de grote stad, dat spreekt me erg aan. Er is een flinke wachtlijst, dus het wordt wel volgend jaar voor we er voor in aanmerking komen.

Nou ja, eerst hier thuis maar aan de slag om alle klussen te doen die er nog moeten gebeuren. Je kunt maar op één plek tegelijk aan het werk en dat is de komende tijd de zolder. We hebben al veel opgeruimd, ik breng met plezier de uitgezochte doosjes naar de kliko of de kringloop en we doen goede zaken op marktplaats. Ik kan steeds makkelijker dingen wegdoen, het uitzoeken en wegdoen geeft me veel ruimte in mijn hoofd en het is net of er er steeds minder 'vast' aan zit. Niet dat ik erg materialistisch ben, maar ik denk altijd: niet wegdoen, je moet zuinig op je spullen zijn, of: het komt later nog van pas, of: het is handig voor die-en-die, of:... Maar vaak blijft het in de kast liggen, op zolder of in de garage. Ik denk nu bij veel spullen: als ik nog eens nodig heb, kan ik het dan makkelijk via marktplaats, de kringloop of gewoon nieuw kopen? Ja? Dan weg ermee, kan iemand anders er nu plezier van hebben en slibt ons huis niet helemaal dicht. Het geeft me letterlijk en figuurlijk een heel opgeruimd gevoel.

6 opmerkingen:

jenny zei

goedemorgen jente,
ook ik kan inderdaad steeds makkelijker spullen wegdoen, wat ik vroeger jaren bewaarde omdat ik dacht dat ik het nog nodig kon hebben of het zonde vondt .
kan ik nu inderdaad ook makkelijker dingen weggeven of verkopen. heerlijk zon opgeruimd huis.
en als het dan nog wat opleverd is dat mooi meegenomen.
bij mij staan trouwens de courgetteplantje in de vensterbank groot te worden,
gr jenny

Franca zei

Hallo Jente,
Ik probeer het ook, dat opruimen. Maar wat vind ik het moeilijk dingen weg te doen.
Nu ben ik met een kast bezig, en langzaam maar zeker komt die leeg. Misschien kan ik dan de zolder aan.Ik hoop dat je je oude huis snel verkoopt, lijkt me spannend, twee huizen.
groetjes, Franca.

Hadasse zei

ja heerlijk he, opruimen ;-)
leuk dat ik je nu ook kan volgen, heb me meteen aangemeld ;-)

Mama Monique zei

Hey, ook aan de teelt? ;-)

Dacht trouwens dat je huis al weg was, dat is me even een domper! Houdt het je heel erg veel bezig og kun je het wel redelijk naast je neer leggen? Ik hoop van harte het laatste!

Christel zei

Nou, ik zou graag willen dat ik wat makkelijker weg kan gooien/geven/doen. Klopt hoor, dat dichtslibben, niet alleen het huis, maar ook mijn hoofd.

Gelukkig komen mijn schoonouders van het weekend. Mijn schoonvader gaat aan het schilderen, dus we moeten wel aan de slag met voorbereidingen. (Welke ook lekker opschieten terwijl ik nog zit te bloggen en reageren haha).

Dacht ook dat jullie huis al verkocht was...

jente zei

Monique en Christel... Helaas dat ik jullie uit de droom moest helpen. Er komen zelfs niet eens kijkers, markt ligt helemaal stil in ons segment (nèt boven het starterssegment). Gelukkig hebben we er nette huurders in de komende maanden, dus we voelen de dubbele lasten niet zo erg. Maar we stellen wel alle niet noodzakelijk uitgaven uit onder het mom van je weet maar nooit hoe lang dit duurt.

En ik ben blij te lezen dat ik niet de enige ben met het bewaar- en opruimdilemma :-)