9 januari 2010

Verjaardagsfeestje

Het gewone leventje ging deze week natuurlijk ook door :-) Vanmiddag hadden we een huis vol kinderen,  want onze dochter vierde alsnog haar verjaardagsfeestje. Ze is vlak voor sinterklaas jarig en was niet al te fit, we hadden het wat voor ons uit geschoven. De slingers kwamen dus weer even uit de kast en feesten maar!

Na schooltijd eerst lekker hangen op de bank en Duckjes lezen, ik maakte ondertussen een legerhoeveelheid poffertjes en knakworstjes warm. Broodjes erbij, potje thee (alle kinderen wilden bijna thee, je blijft je soms verbazen :-) Na het eten aan de knutsel...Lekker aan de klieder met vet en vogelvoer om voederbakjes te maken. Sommige kinderen maakten ook nog pindasnoeren om eraan vast te maken (anderen waren alweer aan het lezen :-). Verder natuurlijk kadootjes uitgepakt, dochter wilde dit graag met een ballonnenspel doen: een briefje met de naam in een ballon en dan mag iemand een ballon kapot trappen, degene die op het briefje staat mag zijn pakje geven en mag de volgende ballon kapot trappen. Dikke pret! Omdat ze dit erg graag wilde hebben we het gedaan, in de gang. Het staat op video, want dit is de laatste keer dat er ballonnen in huis waren, het gaat niet langer (of ik moet latex-vrije zien te vinden).

Toen gingen ze aan de slag om allerlei proefjes te doen, gevonden in het Grote Exerimenten boek of op internet. Dit was een grote hit, de stemming kwam er helemaal in! Hierna hebben ze cake versierd en ze bedachten zelf allerlei spelletjes (terwijl sommigen alweer lekker op de bank zaten te lezen of te kijken naar de rest). Ik pakte ondertussen de voederbakjes met wat lekkers in een cellofaantje en zo hadden ze een leuk pakje om mee naar huis te nemen.

Een gezellig feestje, missie geslaagd! Dat is altijd weer een opluchting :-). Daarna snel alles aan kant maken, zwager kwam iets ophalen en bleef eten. Daarna gelijk door naar een regionale voorlichtingsavond over (kerkelijk) kinderwerk. En nu nog helemaal wakker van alle drukte :-)

En morgen een huismussendagje, het wordt zo koud! Kan ik mooi e.e.a. uitzoeken, want ik kreeg zoveel handige tips van jullie. Nog een keer bedankt voor alle lieve reacties!

7 opmerkingen:

plukdedagsandra zei

Dat heb je goed gedaan. Een gezellig en plezant kinderfeestje. Daar ben je achteraf toch alleen maar blij om hé.

En hier vandaag ook een mutserige dag. Hier is het nu beginnen sneeuwen (wel poedersneeuw) en af en toe komt er wat wind opzetten.

Groetjes, Sandra.

Anoniem zei

Dat klinkt als een heel geslaagd feestje! Leuk idee, het maken van de vogelvoederbakjes. Fijn weekend!

Karien zei

Ik vind het knap om zo'n feestje thuis te kunnen organiseren! En je hebt je dochter een gezellige herinnering voor later meegegeven.

Franse Lelie zei

Wat heerlijk, die kinderverjaardagen. Ik genoot er ook zo van. Met 2 zomerkinderen was het ook nooit latsig want buiten spelletjes doen was altijd leuk.
Maar die vogelvoederbakjes zijn erg leuk. Wij regen altijd pindaslingers voor in de tuin.

Sterkte met alles, ik las je vorige blogs. Probeer het te accepteren en met alle hulpmiddelen die er zijn (en wat heb je veel tips gehad!)de dingen te doen. Wat niet meer gaat, dat gaat niet. En er zijn altijd anderen die het met liefde overnemen.
groetjes Jolanda

Aritha Vermeulen zei

Ziet er heel gezellig uit.

Mooie foto's ook.

Aritha.

Mama Monique zei

Wat heerlijk om zo'n gezellig ouderwets feestje thuis te vieren. Wij hopen dat in de toekomst ook te gaan doen. Ware het niet alleen de kosten die het ons noodzakelijk maakt, het gaat ons ook om de huiselijke gezelligheid. Waar is die in deze tijd nog te vinden?
Nee, voor ons geen uitstapjes naar Ballorig of wat voor kinderparadijzen dan ook. Thuis, daar is waar het hoort te gebeuren. Toppie hoor!

Franca zei

Nog van harte gefeliciteerd!
Wat een goed idee om ze te laten experimenteren! Leuk om te doen, en eens iets heel anders. Ooit ging ik met de kinderen ( en hun schoolklas) naar een soort museum waar ze allerlei proefjes konden doen. Ik heb er nooit aan gedacht dat thuis te laten doen. Super!
groetjes, Franca.