14 september 2009

Dagje uit

De afgelopen tijd komt het niet zoveel van bloggen. Als je het positief bekijkt betekent dat dat ik genoeg te doen heb. Nog positiever is dat ik genoeg leuke dingen te doen heb :-) Maar ik mis het wel een beetje. Daarom nu toch een berichtje, al is het al laat en ben ik net thuis.

Het afgelopen weekend zijn we met zijn allen een dagje uit geweest naar Drouwenerzand in het kader van '9 jaar getrouwd'. Opa en oma waren ook mee, een wat royaler verjaardagskado voor m'n schoonvader (en schoonmoeder, als bedankje voor alle hulp rond de verhuizing). We hebben ons prima vermaakt en het was prachtig weer. Heerlijk ook als je zo ongeveer de enige volwassene bent die het schommelschip met stevige maag doorstaat. Dan mag je namelijk vaker mee met je nageslacht (dat van geen ophouden weet ;-) Gelachen hebben we wel, want dat hielp erg goed tegen die gekke kriebels als je naar beneden suist. Grappig om te zien hoe mensen kijken bovenin het schip, vlak na de afdaling (de foto van mezelf was ook bijzonder grappig ;-) Naast dit suizende schip waren er veel andere, minder maagbelastende attracties. Voor iedereen was er wel iets leuks te doen. 'k Vind dit park daarom een echte aanrader, ook budgettechnisch redelijk aanlokkelijk want het eten en drinken zit bij de prijs in. Er schijnen ook kortingsbonnen op internet te staan, maar daar dacht ik pas 's avonds weer aan... Omdat we al vrij noordelijk gereden waren hebben we gelijk een verjaardagsbezoek afgelegd aan familie die nòg noordelijker woont. Al met al een gezellige, feestelijke dag.

The day after was even afzien, de middelste stuitende 's morgens zo ongeveer de kerkbanken uit. Na wat denkwerk over het 'hoe en waarom' zijn we uitgekomen bij alle ranja die hij in de loop van de dag getapt heeft in het pretpark. Je mocht daar onbeperkt bijvullen: rood, geel of groen. Dat heeft hij gretig gedaan en hij leed waarschijnlijk aan een overdosis kleurstoffen. Thuis hebben we dit bijna niet, snoep of ranja met kleurstoffen en waarschijnlijk dus maar beter ook. In de loop van de middag werd hij weer rustig, gelukkig maar, want het was bijna zielig hoe hij met zijn onrust zichzelf in de weg zat. Wat een effect heeft zulk spul dan! Ik sta er nog steeds een beetje van te kijken als ik erover nadenk.

6 opmerkingen:

Franca zei

Fijn om weer van je te horen.
En dat jullie zo'n fijne dag gehad hebben.
Die kleurstoffen... Ja het zal voor een keertje echt geen kwaad kunnen,maar het doet dus wel wat.Weet je inmiddels al iets van de eventuele baan? Ik ben zo benieuwd.
groetjes, Franca.

Mama Monique zei

Leuk om weer van je te lezen. En dan ook nog over iets waar ik een heel klein beetje mee bekend ben ;o)
In onze vakantie zijn we letterlijk vier keer langs het park gereden, maar hebben er alle keren geen stop gemaakt. Zo onnoemelijk druk!
Ondanks alle lovende verhalen over hoe leuk het is om er je dag door te brengen en het verhaal dat je met weinig geld terecht kunt, hebben ons toen niet over de streep kunnen krijgen.

Als ik het zo lees moet het er toch maar een keer van gaan komen. Misschien eens net voor of net na een vakantieperiode? ;o)

Goede week!

Jente zei

@ Monique: Misschien maar goed ook dat je niet gegaan bent. Onze jongste (toch net zo oud van jullie zoon?) had alleen plezier in de treintjes. Als ze zo jong zijn kun je net zo goed een speeltuintje of kinderboerderij in de buurt aandoen en lekker picknicken. Maar voor later misschien iets om te onthouden als je weer een afdwaalt richting 't noorden :-)

Karien zei

Apart, die reactie op kleurstoffen! Wel fijn dat je weet waar het van komt, maar het zal nog best lastig zijn, vooral met tractaties en feestjes van school. Succes ermee!

Anoniem zei

Hoi,
We zijn tijdens onze vakantie ook naar dat park gegaan, geweldig vonden ze het, terwijl ik als een omaatje de tassen en jassen de hele dag heb kunnen slepen (ik werd al misselijk als ik naar alles keek).En ja, voor onze jongste hoefde het allemaal niet zo, maar de rest van 16. 13 en 10 jaar was het heel leuk. Wonen jullie in de buurt daar?
Groetjes, Yvonne.

jente zei

@ Karien, 100% zeker weet ik het niet, maar ik kan niets anders bedenken waarom hij zo ongewoon deed. Het was echt de hoeveelheid, met kleine beetjes merken we niet veel aan hem. Dus met feestjes enzo zal het ws. wel meevallen.

@ Yvonne we wonen in Overijssel, 't was een uurtje rijden. Wij hadden een opa mee die de buggy graag in de gaten hield ;-)