23 september 2009

Operatie dekbedhoes


De jongens liggen bij elkaar op de kamer, beiden sinds de verhuizing in een groot bed. Tot nu toe zag het er allemaal wat onrustig uit. Of ik had twee dezelfde hoezen die qua kleur totaal niet bij deze nieuwe kamer pasten of twee verschillende, ook niet zo charmant. Het kopen van nieuwe hoezen had ik voor me uit geschoven. Het liefst wilde ik een tweede hoes van het lievelingsdekbed van de oudste, maar die zijn alleen bij Ikea te koop. Om alleen daarvoor naar Ikea te rijden ging me wat te ver, alle dichstbijzijnde Ikea's liggen hier namelijk een uurtje rijden vandaan. Naast het 'risico' dat ik met allerlei andere leuke dingen de winkel uit zou komen, was er bovendien een sterk vermoeden dat 'ie uit de collectie zou zijn.

Nu ligt in het kader van denk-voor-je-rent het dekbed in tweeën getornd op mijn naaitafel. Ik vond nog een laken in de kast dat ik nooit gebruikte. Na een telefoontje bleek ook mijn schoonmoeder diverse éénpersoonslakens in de kast te hebben liggen. Gebruikte ze nooit, ik mocht ze wel hebben. De lakens naai ik als onderkant aan de dekbedhoes-delen. Hebben beide jongens straks een ridderdekbed. Gratis, het kost alleen tijd en torngeduld (klein zuchtje).

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat is een echte GENOEG manier. Helemaal goed. Kost wat tijd, maar het plezier en de besparing maken het allemaal goed.

Purperpolletje zei

Slim!!! 't Is eigenlijk zonde van die mooie onderkanten, die je nooit ziet...
Ik gebruik vale en versleten dekbedhoezen als onderkant van een nieuwe hoes. Zet er dan een met diverse lapjes gefabriceerde bovenkant op. Lekker warm want net een extra laagje!

Mama Monique zei

Kijk, da's nou toch weer een mooi begin van je nieuwste standpunt! En als je eenmaal de eerste stap (met succes) gezet hebt... ;o)

gerrie zei

Jente,
Als er nog veel lakens in de familie liggen te verstoffen;
Mijn eerste dekbedovertekken heb ik van zulke lakens gemaakt.
Draadjes in de breedte erom gebonden en dan met een kleurtje in de wasmachine. Dan zat er in de breedte een lichtere onregelmatige lijn. Als de verfklus klaar was dan waste ik een lege trommel met wat chloor erin om de verf er weer uit te krijgen. Het is een klus maar wel eentje die zich terug verdiend. Of je maakt van een ander stofje er een rand in.
Jij bent creatief genoeg.
Sterkte ermee.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Karien zei

Wat een goed idee!! Hoe kom je d'r op...

Mama & Zo zei

Ha, goed idee, maar wat een klus! 'k Ben een rokje aan het naaien voor mijn dochter en moest een metertje tornen van een ruche. Ik had verdrongen wat voor gedoe dat is en jij moet nog wel een meter of 6! Dapper hoor ;-)

jenny zei

ook ik heb het gedaan, wij zijn zelf van 1 2 persoons dekbed naar 2 enkele gegaan.
had nog een hele mooie in de kast en oma's lakens kwamen daarbij goed van pas.
een bijkomend voordeel inmiddels zijn de bovenste delen van het dekbed versleten maar oma's lakens nog lang niet die zijn van ouderwetse kwaliteit en ik heb nu gewoon 1 dekbedovertrek gekocht en zet de achterkant er weer aan van oma's laken.
gr jenny

ps je hebt er gelijk een leuke hobby bij, want het is toch leuk om zo iets nieuws te maken?

gr jenny

li-lisette zei

He, slim bedacht! Dat zijn dingen waar je een fijn gevoel aan overhoud na al dat werk, hè!

Anoniem zei

Ehh hoe ga je dat oplossen met de kussensloop ?
Of heb je er daar 2 van ?

jente zei

@ anoniem, het kussensloop ga ik ook in tweeën tornen en dan doe ik aan de onderkant waarschijnlijk donkerblauwe stof. Daar ben ik nog niet helemaal uit.

het lieveheersbeestje zei

Hoi Jente, je bracht mij op het idee om zelf een heel grote hoes te maken voor mijn grote kingzise bed! Kijk maar even op mijn blogje...

Dekbedhoezen zei

Erg creatief bedacht van je en wat zullen ze dat cool vinden die dekbedovertrekken. Ik ga het in gedachte houden.