15 september 2009

Knip knap bij de mama-kapper

De doe-het-zelf-afdeling in ons huishouden is de afgelopen zomer uitgebreid met een kapperszaakje. Niet voor iedereen hoor, het is alleen voor jongens, kleine jongens (die nog niet gehinderd worden door vraagstukken als: zit mijn haar wel cool ?) . Alleen zij hebben het voorrecht om naar de mama-kapper te gaan, zoals ze dat noemen en ze klinken er trots bij. Computer aan of een DVD-tje in de speler en dan knip-knap... aan de slag.

Gelukkig is er nog niemand weggelopen zoals Jip, maar geduld moeten ze wel hebben. Het moet er wel 'echt' uitzien en niet als een sneu geval van 'moeders aan de slag'. Toen ik de jongste voor de eerste keer had geknipt ging ik werkelijk naast mijn schoenen lopen, het zag er zo mooi uit! Ik kon het bijna niet geloven. Na het tweede kind werd ik terstond weer nederig en trok mijn schoenen snel weer aan, om gel te halen van boven en om te kijken of er nog wat model in te krijgen was. En dat terwijl hij alleen maar stekeltjes hoefde te hebben en de jongste een wat langer model (met twee kruinen) heeft. Ik baalde er best van, al viel het volgens anderen reuze mee...

Deze week staat de mama-kapper weer in de agenda. De jongste ziet er weer netjes uit, de oudste moet nog. Moet nog even een drempeltje over ;-) Heel erg leuk om te doen vind ik het niet, ik ben mijn roeping niet misgelopen. Maar het scheelt wel een leuk bedragje per knipronde, daar was het om begonnen en daar doe ik het dan voorlopig maar voor.

7 opmerkingen:

Purperpolletje zei

Doorzetten hoor! Ik doe het al jaren bij De Pollen en het bevalt goed. De jongens willen niet eens meer naar de kapper, vinden ze veel te duur.
Ik ben ook nog lang niet altijd tevreden, maar met wat gel is zo'n misknipsel nog wel te redden.
Eén keer, de oudste was denk ik twee of drie, ging ik met de tondeuse zonder 'kammetje' zo van pony naar kruin. Heel erg.... Gelukkig was het zomer. En het was ook zo weer aangegroeid.

Lege zakken vrouw zei

Ik word ook gek van die kruinen, maar ik blijf stug doorzetten. Ik heb eindelijk een goede tondeuze waar het opzetstukje niet meer van afvalt. Het kwam nog wel eens voor dat ik ineens een landingsbaantje schoor wanneer het opzetstukje ervan af viel. Hoe vaker je knipt des te beter word je.
Gr Lege zakken vrouw

Anoniem zei

Effe een vraagje..
Scheren jullie alles met de tondeuse of doen jullie het zo als ik het zie bij de kapper Boven op met de schaar de rest met de tondeuse???
groetjes mirjam

Mama Monique zei

Nou, gewoon door gaan en over die drempel hoor! Ook hier krijgt kleine knul geregeld een "beurt". Meestal met de tondeuse en de rest met de schaar. Voorlopig laat ik het voor een keertje eens wat langer groeien, maar als de tijd er weer rijp voor is ;o)

jente zei

Ja hoor, ik blijf doorzetten :-)
'k heb een goede tondeuse, dus dat kan het probleem niet zijn.

Mirjam, ik knip de jongste alleen met de schaar en de oudste deels met de tondeuse (achterkant) en bovenop met de schaar. Ik vind dat er net wat mooier uitzien omdat je dan meer kunt spelen met de lengte.

li-lisette zei

He, goed zeg, Jente! Wat een alleskunners zijn moeders toch, hè! Zet 'm op!!

Karien zei

Gelukkig groeit dat haar altijd weer aan, het is nooit echt geruïneerd... Onze oudste gaat nu naar de kapper (betaalt hij zelf), onze dochter ook, maar de rest, inclusief mijn man, wordt gewoon door onszelf gedaan, met de tondeuse met een heleboel verschillende opzetkammen. Ik heb wel het gemak dat het haar van mijn man ontzettend krult, dan zie je het niet zo als je een beetje scheef knipt!