21 september 2009

Ouderwets lekkere koffie

De koffie wordt hier sinds afgelopen weekend weer ouderwets gezet. Na vele jaren trouwe dienst heeft de oude het opgegeven. Ik mag niet klagen, ik wilde al jaaaaren een koffiezetapparaat mèt thermoskan en nu ben ik geheel onverwacht voorzien ;-)

Op een iets minder bewerkelijke variant van koffiezetter-met-thermos zal ik nog even moeten wachten. Het regent hier werkelijk rekeningen, naheffingen en onverwachte kosten en op de één of andere manier zijn dat zelden rekeningen met een getal van twee cijfers. Tijd om een aangepast financieel plan te maken voor het laatste kwartaal, eens kijken of er nog een paar 'vele kleintjes' bij elkaar te sprokkelen zijn...

De kinderen hebben vrij, komt goed uit wat er spookt een griepgolfje door ons huis. Kunnen ze even lekker bijkomen, want de één na de ander heeft koorts en keelpijn. Gelukkig is het een kortdurige versie. Zoon weet wel waar het vandaan komt, gisteren riep hij (voor zover roepen mogelijk was) verontwaardigd onze slaapkamer in: "Mama, het komt door jou dat ik nu keelpijn heb!" De grote aanstichtster van alle ellende is inmiddels redelijk op de been, we gaan er maar een gezellig dagje van maken.

5 opmerkingen:

li-lisette zei

Wij zetten sinds een tijdje koffie met een cafetiere. Zijn niet duur (hema ± €14 of mss in een kringloop voor een schijntje) en erg makkelijk in gebruik!

Succes met je zoektocht naar nog meer kleintjes!

gerrie zei

Jessica,
Als eerste; Beterschap voor ieder.
En je koffie? Heerlijk zo!
Als je een thermosfles voorverwarmd en dan zo koffie zetten? Lekker heet. De allerduurste modellen van koffiezetten geven vaak een lauwere koffie af. En hier is toch niets mis mee?
Als je wat dichter bij woonde kwam ik een warm bakje bij je halen.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

Mama Monique zei

Van harte beterschap voor allen die nu nog door het griepje geveld zijn. Wat een vervelende iets hé?

En wat naar van al die niet geplande uitgaven. Dat is en blijft een merkwaardig nadeel van het verhuizen. Je weet op de nduur met geen mogelijkheid meer wat je nu wel en niet moet betalen. Is het nu voor jou of misschien toch voor de nieuwe of oude bewoner(s)?

Wens je succesmet het rapen naar de kleintjes en het budgeteren van de rest!

prutsen zei

Hopelijk is iedereen snel weer beter.
En die koffie? Die vind ik echt het lekkerst als die zo op de oude wijze wordt opgegoten. Daar kan een koffieapparaat, senseo,... niet tegenop.

Karien zei

Succes met verpleegster spelen! Het is het fijnste als je zelf de dans ontspringt, maar ja, dat heb je helaas niet in de hand... Gelukkig heeft iedereen daarna alvast wat meer weerstand voor de volgende aanval op de gezondheid.