28 september 2009

Grieperigheden en gekregen plantjes

Het griepvirus blijft de gemoederen hier bezig houden, het lijkt wel een estafette met mexicaanse stokjes. Het afgelopen weekend was ik opnieuw het bokje. Naast koorts een stevige hoofdpijn die zo erg was dat ik niet op mijn benen kon staan. Ik kon zelfs mijn ogen amper open houden, dus de hele dag met mijn ogen dicht op de bank doorgebracht. Gelukkig duurde het maar een dagje... Vandaag weer redelijk op de been, maar nu zijn er twee kinderen ziek. We hebben maar een flinke fles Floradix in huis gehaald, misschien dat dat net dat zetje geeft om weer uit die grieperigheden te komen. We zijn al ruim anderhalve week onder de pannen al met al.

Om de denk-voor-je-rent serie niet helemaal te vergeten een groene tip. Planten zijn in de winkel behoorlijk prijzig. In ons nieuwe huis hebben we heel wat meer vensterbankruimte, om dat allemaal te vullen met winkel-planten werd me te gek. Dus toen we gingen verhuizen heb ik aan een aantal kennissen als afscheidskado een stekje gevraagd van één van hun planten. We kregen een flinke doos vol. Naast dat we nu veel leuke plantjes hebben, geven veel planten ook een goede herinnering.


Al dan groen moet natuurlijk ook verzorgd worden. Hierboven een fotootje van een nazomers regenbuitje dat al het stof van de bladeren doet verdwijnen. Na afloop weer frisse, glimmende planten in huis (zonder de kalkkringen die je krijgt als je ze onder de douche afspoelt)

(zo, en dan nu weer lekker op de bank :-)

6 opmerkingen:

karin zei

Ik wens jullie allemaal heel veel beterschap!!!
Wij doen dat ook met tuinplanten. We hebben sinds een jaar of 5 een hele grote tuin. Om die vol te zetten met planten moeten we toch minstens een loterij winnen. We vragen nu heel vaak stekjes of als mensen hun tuin gaan opknappen en planten weggooien, houden wij ons altijd aan bevolen. Zo hebben we al heel veel planten bemachtigd. En wat je zegt: veel planten hebben zo ook een leuke herinnering. Erg leuk en goedkoop!!!!
Groetjes,
Karin

het lieveheersbeestje zei

Wat een leuk idee, dat van die stekjes! Ik ben ook altijd op jacht naar stekjes, maar de meeste mensen hebben niet zoveel planten meer helaas.
Hebben jullie nou de Mexiaanse griep?? Wat een narigheid! Ik hoop dat je er goed door komt, speciaal de kleintjes. In elk geval hoef je niet meer ingeent te worden na deze griepaanval, dat is een positief berichtje..
Beterschap voor jullie allemaal van Mama Lieveheersbeestje.

hartelijk zei

Beterschap!!

Karien zei

Sjonge, dat je toch een berichtje plaatst ondanks de hoofdpijn! Beterschap maar weer.

jente zei

@ Karien.. dat was toen alweer over hoor! Bloggen met hoofdpijn gaat me een beetje te ver..

Franca zei

Van Harte Beterschap!
Franca.