10 september 2009

Rommel weekje, tandarts en een vacature

Deze week is zo'n rommelig weekje dat alles door elkaar heenloopt, dat je vanalles doet en het gevoel hebt bijna niets gedaan te hebben. Informatieavonden op school, naaimachine voor onderhoud wegbrengen naar een andere stad, bezichtiging van ons oude huis (is niks geworden), verjaardag van de juf, onze trouwdag vieren (alweer negen jaar, dat klinkt best lang vonden we onder het genot van een wijntje en een schaaltje lekkers :-)

Verder moest dochter voor de zoveelste keer bij de tandarts in de stoel, opnieuw een kies eruit. Ondanks vullen, nog een keer vullen, uitboren en nòg een keer vullen was de kies zo'n armzalige toestand dat 'ie er in stukjes uit kwam. Tandarts verhit wrikkend, dochter kronkelend in de stoel, assistente troostend en nog een nieuw wrik ijzertje pakkend, moeder (die altijd zapt bij medische programma's) bijna in tranen onder de stoel :-( In dit soort dingen word ik nooit een held...

Ondertussen kreeg ik ook nog een leuke vacature toegemaild door een vriendin, een erg boeiende, flexibele baan die prima te combineren lijkt met ons gezin. 'k Wil deze kans niet laten schieten, zeker omdat kleine deeltijdbanen (en nog een leuke ook) niet voor het opscheppen liggen met mijn opleiding. Het thuis bij de kinderen zijn is een bewuste, maar geen principiële keuze voor mij/ons. De afgelopen tijd was het beter voor de kinderen, voor ons gezin.
Maar nu alles lekker loopt en de jongste alweer bijna naar school gaat begint het te kriebelen.
Solliciteren dus... ik heb me al suf gezocht naar mijn CV, compleet verdwenen van de computer... en de papieren versie ligt 'ergens' achter de schotten ('ergens' is een strook van 1,5 meter diep en 5,5 meter breed, dat wordt nog een leuke klus ;-)

9 opmerkingen:

Mama Monique zei

Haha! Succes met zoeken hé?!

Wat naar om je kind zo te moeten zien. Zou er denk ik ook behoorlijk naar van worden hoor, al hoop ik dat dat voorlopig nog even weg blijft. En dan je huis, dat schiet ook niet op! Wat jammer nou zeg, het zou zo enorm lekker zijn als die enge postenkost eindelijk af te schrijven zou zijn.

Van harte trouwens met je NEGEN jaar ;o) Wij hopen de eerste oktober de vijf te halen..

Karien zei

Hé spannend die baan! Ik ben eigenlijk heel benieuwd wat op voor kleine deeltijdbaan je zit te azen!

Franca. zei

Spannend hoor!
Laat je ons weten hoe het gaat?
groetjes, Franca.

Franca zei

Hoe gaat het nu met je dochter?
Heeft ze er nog last van?(en is moeder al een beetje over de schrik heen?)
Het schijnt de tijd van bruiloften te zijn. a.s. Maandag zijn wij al weer 20 jaar getrouwd.
groetjes, Franca,

jente zei

@ Franca, alles ging gelukkig goed!Ze heeft nergens last van gehad (wat me erg verbaasd na deze 'behandeling')

@ Karien: een ambulante baan in de sociale sector, maar verder hou ik het graag op de vlakte omdat ik niet weet wie er meelezen :-)

@ Monique, het zou inderdad erg schelen, vooral ook het idee 'er van af te zijn' en weer plannen te kunnen maken voor dit huis

N(euro)otje zei

Succes met je sollicitatie. Spannend! En van harte met je trouwdag!

Makya zei

Herkenbaar, ook hier een bewuste keus om een poosje thuis te zijn, maar wat is het heerlijk als er weer een momet komt dat het gaat kriebelen! Nu alweer 5 maanden aan het werk, leuke baan, goed te combineren, en totaal geen spijt!

gerrie zei

Jente,
Ik heb me er altijd over verbaasd dat onze dochter zo blijmoedig naar de orthodontist ging om haar beugel bij te stellen. Kinderen reageren vaak anders dan je denkt.
Ook onze dochter Nanda kiest er voor om haar kinderen zelf op te voeden. Ze heeft hoger beroepsonderwijs gedaan maar dit vindt ze nu even belangrijker. En voor de "verveling" levert ze nu de mooiste taarten op bestelling, professioneel dus.
Veel genoegen met je trouwdag.
Vecht samen nog een poosje verder, we liggen hier 33 jaren voor.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

jente zei

@ Gerrie, jullie liggen inderdaad mooi een eindje voor! Ik hoop dat wij dat samen ook mee mogen maken.

Leuk & lekker idee van je dochter om taarten te maken. Zelf ga ik de 'verveling' tegen door tassen, slabben en shirtjes maken op bestelling. Lekker bezig zijn met iets moois maken en daarna iemand anders er blij mee maken. Daar kan ik echt van genieten.