28 maart 2010

Open dag en leuke naaiopdracht

Gisteren hebben we een gezellige dag gehad, de open dag in de kas vonden we erg geslaagd. Verschillende kassen bezocht en we hebben allerlei leuke dingen gezien, nuttige dingen gehoord, lekkere dingen geproefd en gekocht. Ook een paar mooie, sterke aardbeiplanten die hopelijk flink wat lekkers gaan afleveren. Ze komen in een stukje tuin van de kinderen, die zijn al helemaal druk om alles in orde te maken. Onkruid eruit, viooltjes erin en nu dus ook aardbeien. Eens kijken hoelang de ijver blijft ;-) maar het is leuk om hen zo druk bezig te zien.

Verder heb ik lekker zitten naaien, het was alweer even geleden dat ik tijd had om eens lekker te bezig te zijn. Vrijdagavond kreeg ik het op m'n heupen en ben aan de slag gegaan met een opdracht van iemand. Ik heb een verschoonmatje in elkaar gezet, nog nooit eerder gedaan dus een leuk uitdenk projectje.


Aan de ene kant een stukje zeil (dat ik ooit eens heb afgeknipt om mijn tafelkleed op maat te maken), aan de andere kant lekkere zachte badstof waar de baby gewoon lekker op kan liggen. Een leuk klusje en ik heb mooi wat 'afval' hergebruikt, dat geeft extra voldoening. Morgen nog wat garen halen om de laatste naad dicht te naaien, zowel het spoeltje als het klosje waren ineens helemaal op. Dat geeft me nog even de tijd om na te denken hoe ik de sluiting ga maken: met een lint of een strookje stof met klittenband. Dat laatste lijkt me het stevigst. Nog even een nachtje over slapen :-)

Verder wil ik komende week mijn koud watervrees overwinnen en aan de slag gaan met een rokje voor m'n dochter. Ik naai van alles, maar moet een drempeltje over om kleding te naaien. Afgelopen vrijdag heb ik super leuke stofjes gekocht op de markt, ik heb makkelijke (?) patronen van rokjes en krijg er nog een van een jurkje. Nu alleen nog doen.

10 opmerkingen:

Fleur zei

Super leuk!
Ik (grote baby) zou ook wel zo'n cadeautjes willen hebben!

Liefs, Fleur
www.bysproet.blogspot.com

Johanna zei

Leuk hoor zo`n matje en een jurkje gaat je zeker lukken. Het lijkt een heel gemakkelijk patroon.

8r1id - Bobbeez zei

Stof met klittenband lijkt me idd het sterkst... enne succes met de jurk, als je net zo netjes naait als bij dit matje dan lukt het vast

Wiek zei

Doen ! (het maken van kleertjes..) ik heb de afgelopen avonden besteed aan een rokje en vandaag was er niemand van de verjaarsvisite die er iets van zei (das goed toch... dan valt het niet op dat het zelfgemaakt is ;-). Hele zelfoverwinning, dat wel!

groet Wiek

Meibloempje zei

Ik zou ook zo graag wat kunnen naaien! Ik zie allemaal geweldige patronen op internet. Mijn dochter (15) begon er gisteren ook over...misschien moeten we toch maar eens een instap-naaimachine proberen...

Anoniem zei

De verschoonmat is erg leuk geworden!
Ik vraag me af of stof met klittenband voor badstof zo handig is. Het harde deel van je klitteband zit dan zo snel vol met pluis.
Misschien een stukje breed keperband of een zelfgemaakt bandje van een bijpassend stukje met een drukknoop?

Anoniem zei

Ik vind het jammer dat ik twee linkerhanden heb en niet kan naaien. Laatst werd ik wel verrast door de buurvrouw van mijn moeder. Ze had voor haar beide dochters een rokje gemaakt en nog een stukje stof over. Daar heeft ze voor mijn dochter een super schattig ballonrokje van gemaakt. Hij is zo leuk! En zo aardig!

Gerrie zei

Mijn moeder zei toen ik mijn van mijn eerste lap stof een rok maakte; Het knipt niet terug en als je gaat naaien, het garen wil er altijd weer uit om het opnieuw te doen. Je doet al zoveel dingen op dat machientje, deze regels gelden ook voor jou. Even diep ademhalen en dan kun je trots zijn op een mooi kledingstuk, net iets anders dus uniek. Het lukt je.
Hartelijke groet en tot laters
Gerrie

janneke zei

ha jente
ik heb ook een aantal vragen ;-)

wat voor zeil is het; is het wasbaar? ik wilde ook graag zo'n matje maken, maar ik weet niet zo goed zeil wasbaar is.

en over dat jurkje; wat voor patroon is het? (ik ben niet zo thuis in die namen)
is het tricot? ik heb ooit tricot gehaald voor een schattig jurkje, maar dat heeft mijn moeder afgenaaid omdat ik tricot toch niet zag zitten...

doei! janneke

jente zei

@ Janneke: je kunt het in ieder geval goed met een doekje afnemen of met de hand wassen. Ik zou het niet in de wasmachine doen.

Voor het jurkje gebruik ik katoen, ik wil de uitdaging niet te groot maken ;-) Tricot lijkt me erg lastig.