20 maart 2010

Weekend...

Een week met een overvolle agenda, zo'n soort doorlopende planning. Alles moet dan kloppen, anders loopt 't spaak. Ondertussen de rust en het ritme proberen vast te houden, want één van de kinderen zit niet lekker in z'n vel. Al weken niet en dat maakt het soms best pittig, voor hem vooral, maar ook voor ons. Een flinke portie geduld is dan nodig.

Gisteren een bezoek aan de chiropractor, dat heeft hij af en toe nodig om weer lekkerder te kunnen functioneren. Overprikkelde hersens was haar conclusie, een nek die 'vast zat'. De behandeling lukte bijna niet omdat hij nogal heftig reageerde. Ik hoefde me niet gelijk grote zorgen te maken, maar dit was wel erg heftig, vond ze. Liep ook alweer weg voordat ik meer heb kunnen vragen, daar sta je dan.

Op de terugweg was hij moeilijk bereikbaar en schreeuwde steeds en ik werd ineens zo moe, tot in het puntje van mijn tenen... Het maakt me niet eens zo uit wat hij 'heeft', mocht hij al iets 'hebben'. Maar dat je hem zo moeilijk kunt helpen op het moment dat hij overprikkeld is, dat hij alleen maar druk kan doen, kan schreeuwen en er zelf last van heeft, dat hij niet kan stoppen en dat vervelend vindt. Dat vind ik soms moeilijk, het maakt me verdrietig. Want het is zo'n lief, gevoelig ventje.

Nu even rust, weekend! Nog wat laatste kleine klusjes en dan neerploffen op de bank. Met een kop koffie en het boek dat ik vorige week kado had gegeven.


Vriendin had hem al en wilde graag 'Het huis van de moskee', dus ik ben nog een keer naar de boekhandel gegaan. Het was al eeuwen geleden dat ik een nieuw boek voor mezelf had gekocht en besloot dat ik 'Spijkerschrift' niet terug ging brengen. Ik kan zo genieten van een nieuw boek, daar kunnen tien mooie boeken uit de bieb niet tegenop! Had ik even nodig.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Lastig hoor dat je je manneke zo moeilijk kunt helpen op zo'n moment. Dan voel je je als moeder toch op een bepaalde manier machteloos.

Ik hoop dat je geniet van je boek. Goed plan van je om op deze manier eens even goed voor jezelf te zorgen. Daar kikker je vaak van op.

Moon zei

Heb je al eens Rescue Remedy druppels van Bach Bloesems geprobeerd?
Het helpt mijn kinderen als ze zo overprikkeld zijn dat ze niet kunnen stoppen en heftig gedrag vertonen wat rustiger te worden.

jolanda zei

jente bij allebeo onze kinderen is het hun leventje ook niet over rozen gegaan afgelopen vrijdag hoorde ik dat waarschijnlijk ook nog met de jongste naar de kinderpsycholoog moet dat is al de zoveelste dokter die ons gezin binnen komt wandelen ik kan me voorstellen hoe je je voelde dat gevoel had ik vrijdag ook sterkte ermee je gevoel is zo herkenbaar

Judith zei

Wat is het toch altijd moeilijk als er iets met de kinderen is vind je niet? Ik kan daardoor ook altijd zo naar van worden.
Geniet van je prachtige boek! Een lekker kadootje voor jezelf toch?

Groetjes Judith

Mama Monique zei

Wat moeilijk om je kind in zo'n situatie te zien zitten, maar er (samen) niets aan kunnen doen. Misschien is het juist wel omdat het zo'n gevoelig knulletje is. Wat naar!

Ik hoop dat je jezelf inderdaad even hebt kunnen verwennen met dat mooie boek. De kaft spreekt voor mij al boekdelen. Geniet er van!

Anoniem zei

Da's een heel erg goed boek! Ook een goede schrijver.

hartelijk zei

Hou de moed er in Jente, geniet van je boek...

Franca zei

Je kinderen zijn je grootste geluk en je diepste verdriet. Je zou ze het liefst altijd gelukkig zien. Zeker als je je zo machteloos voelt, is dat gewoon pijnlijk. Hou goede moed!

Een nieuw ,goed boek, zomaar. daar kan een mens echt van genieten!
Ik wens je veel leesgenot, en sterke met het kleine mannetje( waar je duidelijk ook vaak heel erg van kunt genieten).
groetjes, Franca.

Zeeuwse Mama zei

Voor een groot deel herkenning bij mij, onze zoon is ook zo'n gevoelig mannetje, en de laatste weken kan hij ook nogal eens uitbarstingen hebben. En grenzen op zoeken.
Ik vind die momenten ook erg moeilijk, omdat ik me dan ook vaak bedenk dat hij eigenlijk zo lief is. Het lukt me vaak dan ook wel om zijn gedrag 'los' van hem te zien zeg maar, maar bij het tigste moment op zo'n dag wordt dat wel eens moeilijk....

Heerlijk, een goed boek, ik kan daar ook zo van genieten!
En het lente weer he, want knappen we daar ook met z'n allen van op!

Vlijtig Liesje zei

Fijn dat je even een moment voor jezelf had! Als het met je kind niet helemaal optimaal gaat, dan draag je dat toch steeds met je mee, en dat vreet inderdaad energie!