27 mei 2010

Nog één nachtje slapen...

De kaartjes waren vorige week al uitgedeeld,
in het diepste geheim (maar in overleg met de kasteelheer) zijn de plannen gesmeed,
het hout voor de zwaarden wordt op maat gezaagd,
hamers en spijkers klaargelegd,
de schilden van karton zijn geknipt,
de routeschildjes voor de speurtocht liggen klaar,
de schat begraven we vlak voor de speurtocht wel in een zandbak,
de koekjes om te versieren worden morgen vers gebakken...


Ons kasteel is er bijna klaar voor om morgen jonge schildknapen op te leiden tot echte ridders! De kasteelheer zelf heeft er reuze veel zin in, de schildknapen ook hoorde ik van moeders op 't plein. Met de voorpret zit het dus wel goed ;-)

En wij zijn erg benieuwd hoe alles zal lopen... Ik vind het erg leuk om thuis een feestje te organiseren. Ik vind dat een stuk gezelliger en rustiger voor (jonge) kinderen dan om 't buiten de deur te vieren. Vaak vinden ze het feit dat ze een feestje hebben al spannend genoeg. Maar ik krijg zelf elke keer ook wat de kriebels :-) Ooit is een van de feestjes letterlijk en figuurlijk wat in 't water gevallen, ondanks dat er veel gezellige momenten waren bleef het kinderverdriet vrij groot.

Ik maak sindsdien een goede planning & we spreken die samen door, maar gaan er dan makkelijk mee om. We geven de kids regelmatig de ruimte om zelf lekker te spelen. Teveel spelletjes achter elkaar en alles willen regelen werkt niet, ze krijgen dan te weinig ruimte voor hun eigen spel. Te weinig alternatieven achter de hand werkt ook niet (bij mij), want soms komt het gewoon niet lekker op gang en dan is het fijn als je vanalles uit de kast kunt trekken om het feestje gezellig te houden. Omdat ik niet zo goed kan improviseren als er allemaal kids om me heen springen wil ik van te voren alles onder controle hebben. Dan kan ik het loslaten en gewoon gezellig bezig zijn op 't feestje zelf.

Ik ben benieuwd hoe anderen dit doen. Regel je alles van te voren en maak je een planning, laat je het gewoon op je af komen en improviseer je ter plekke of regel je een feestje buiten de deur?

8 opmerkingen:

Franca zei

Kinderfeestjes...
Voor mij zijn ze voorbij. Ik denk er met heel veel plezier aan terug. Mijn man is dankbaar dat die tijd voorbij is. Ik wens jullie heel veel plezier. Geniet!
Het is voorbij voor je het weet.
groetjes, Franca.

Goud of Zilver zei

Mijn dochter is nog niet zo groot, maar ik ben ook van plan om het gewoon thuis te gaan vieren.
Maar jij hebt er wel heel veel werk van gemaakt.
Veel plezier.

Groeten Herma

'n Elzetje zei

Dat ziet er veelbelovend uit zeg. Leuk die voorbereidingen. Wij hebben ook altijd de feestjes thuisgevierd en daarbij van alles op het thema verzonnen. Van wedstrijd-, pippi langkous-, matrozen-, artistiekfeestje tot het zelf een diner laten koken en daarna als echte dames (hakschoenen en mooie jurken van moeders aan na het koken) het diner nuttigen :). En net als jij alles goed van te voren plannen en genoeg inspiratie in de kast voor 'instort'-momentjes. 't Was eigenlijk altijd een succes gelukkig. In groep 8 mogen ze iets buiten de deur bedenken als afscheid van de basisschool.
En nu mogen we, gelukkig, nog een keer in de herhaling met ons nakomertje, maar dat gaat pas over anderhalf jaar spelen.
Veel plezier en suc6 morgen, groetjes Idelet

Anoniem zei

De plannen voor dit ridderfeest klinken helemaal goed. Dat zal vast een plezierig feest worden.
Ik heb tot nu toe de feestjes thuis gehouden. Voor dochterlief met creatieve dingen als bloempotjes beschilderen, canvas doeken versieren en tassen versieren. Bij mijn zoon was het vaak een potje voetbal op het trapveld in de buurt. Daarna zetten we dan een nieuwe film op maar toen er een box met Kapla in de buurt stond was de dvd na 5 minuten weer uit en waren gastheer en gasten ijverig aan het bouwen.

Dit jaar gaat het iets anders. De kinderen hebben allebei 1 vriend(innet)je gekozen dat mee mag naar de Julianatoren. Met een baby in huis is twee feestjes in een paar weken tijd best pittig. En we hebben de toegang tot het park gratis.

Judith zei

helemaal leuk zeg! nee ik wil als kjell er aan toe is ook gewoon thuis feest vieren en dan wel de hele klas uitnodigen zodat er gene buitenstaanders zijn en de kids die nooit uitgenodigd worden ook eens een feestje hebben. ik was zelf juf dus een hele groep vind ik niet erg. gezellig juist en ik vraag mijn vriendin die juf is ook om te helpen. super!heb er nu al zin in maar Kjell is pas 2 1/2 dus ik moet nog even wachten

Anoniem zei

Dit jaar noodgedwongen (door ziekte van mezelf) buiten de deur gedaan. Was een prima feest, maar wat miste ik de voorpret en het voldane gevoel erna! Volgend jaar gewoon weer thuis!

Dank voor je blog vol inspiratie!
Jeanet

Roelien zei

Geen buiten de deur feestjes hier, wij wonen aan de rand van het bos, biedt genoeg mogelijkheden! En ja, ik plan het ook allemaal en bereid het voor en meestal blijkt dat ik teveel heb bedacht en loopt het eigenlijk vanzelf wel.

Veel plezier!

MiekK's zei

Ooh, dat ziet er super spannend uit! Die kids hebben het wel naar hun zin morgen denk ik!
Wij vierden vroeger ook altijd thuis onze verjaardag en dat wil ik bij de jongens ook gewoon doen als ze feestjes gaan geven..
Veel plezier morgen!